The Lincoln Lawyer romanının dizi uyarlaması geliyor! The Lincoln Lawyer konusu

Michael Connelly'nin meşhur romanı The Lincoln Lawyer, hukuk dizilerinin usta ismi David E. Kelley'in kalemiyle CBS ekranına uyarlanıyor. The Lincoln Lawyer dizi projesiyle ilgili ilk detaylar...

2019-20 yayın geliştirme sezonunun büyük satışlarından birisi gerçekleşti ve Michael Connelly'nin çok satan romanına dayalı olarak The Practice yaratıcısı David E. Kelley tarafından geliştirilecek hukuk draması "The Lincoln Lawyer"ın yayın hakları, prodüksiyon taahhütü ile Amerikan ulusal kanallarından CBS'e satıldı.

"THE LINCOLN LAWYER" KONUSU

Senaryosu Kelley tarafından kaleme alınan The Lincoln Lawyer'ın hikayesi; Los Angeles'ta irili ufaklı pek çok dava alıp Lincoln marka arabasını ofisi olarak kullanan ve yerleşmiş geleneklere karşı çıkan karizmatik ve yakışıklı ceza avukatı Mickey Haller'ı merkezine alıyor.

19-06/26/the-lincoln-lawyer-romani-1561530584.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

A+E Studios ve CBS TV Studios ortak yapımclığında hazırlanan prjenin yürütücü yapımcı kadrosunda Kelley'e Connelly ve Ross Fineman (Goliath) eşlik ediyor.

Şu sıralar ikinci sezonu devam etmekte olan HBO'nun popüler dizisi Big Little Lies'ın yazar, yapımcı ve showrunner'lığını bir arada yürüten Kelley ayrıca Amazon'un hukuk dizisi Goliath'ın yaratıcı ve yürütücü yapımcılığını üstleniyor. Audience dizisi Mr. Mercedes ve HBO'nun yaklaşmakta olan dizisi The Undoing yine Kelley'in dümenin başında yer aldığı yapımlardan bazıları.

Robin Williams ve Sarah Michelle Gellar'lı 2013 yılı CBS komedisi The Crazy Ones'ın ardından Amerikan ulusal kanallarına herhangi bir iş yapmayan Keller geçmiş dönemde Emmy ödüllü The Practice, Ally McBeal ve Picket Fences gibi ses getiren dizilere de imzasını atmıştı.

Hukuk dizisi denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Kelley böylelikle L.A. Law, The Practice ve spinoff'u Boston Legal, Ally McBeal ve Goliath'ın ardından yeni bir hukuk dizisi için daha kolları sıvamış oluyor.

Connely açısından ise The Lincoln Lawyer, Amazon'un Bosch dizisinin ardından ekibine dahil olduğu ikinci dizi projesi.

19-06/26/the-linoln-lawyer-afis.jpg

Michael Connelly'nin ülkemizde de aynı isimde yayınlanan kitabından uyarlanan 2011 yapımı sinema filminde ise Michael "Mickey" Haller karakterini Matthew McConaughey canlandırıyor. Filmde McConaughey'e Oscar ödüllü Marisa Tomei, Ryan Phillipe, William H. Macy, Bryan Cranston, John Leguizamo, Michael Peña, Trace Adkins ve Katherine Moennig gibi isimler eşlik ediyor.

"The Lincoln Lawyer" (2011) film fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin