Türkiye'nin Oscar adayı 'Kuru Otlar Üstüne'ye tam not!

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nden ödülle dönen filmi 'Kuru Otlar Üstüne' aynı zamanda Türkiye'nin Oscar adayı. IndieWire Türkiye de filme övgüler yağdırarak, "Nuri Bilge Ceylan'dan bir ustalık dersi daha" dedi.

Berfin Sengil
30 Kasım 2023 - 10:40
Viral

Nuri Bilge Ceylan’ın 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandıran 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, Türkiye prömiyerini 30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde yaptı. 29 Eylül'de ise vizyona giren film, Ceylan'ın en yüksek ilk gün açılışını gerçekleştiren filmi oldu.

'Nuri Bilge'den Bir Ustalık Dersi Daha'

96'ncı Akademi Ödülleri (Oscar)'nde Türkiye'nin adayı olan 'Kuru Otlar Üstüne', prestijli sinema sitesi IndieWire eleştirmenleri tarafından övgüye layık görüldü. Eleştirmenler filmi, "Türkiye'nin Oscar adayı Nuri Bilge Ceylan'dan bir ustalık dersi daha" başlığıyla tanıttı.

Nuri Bilge Ceylan için ise "ruh hallerinin ve yalnızlığın romanesk ressamı" denildi. Ayrıca usta yönetmenin 6 filminin de Oscar'da Türkiye'yi temsil ettiği ama şimdiye kadar hiçbirinin aday gösterilmediğine de dikkat çekildi.

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak yarışacak.

ABD'de gerçekleştirilecek törenin 10 Mart 2024'te yapılması planlanıyor.

'Kuru Otlar Üstüne' Ne Anlatıyor?

Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olayların ele alınıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Erdem Şenocak, Elit Andaç Çam, Nalan Kuruçim gibi isimler yer alıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin