Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital kitabı dizi oluyor!

"Bellevue" isimli dizi; David Schulner, Peter Horton ve Universal TV iş birliğiyle hazırlanacak.

Volkan Küçükel
26 Eylül 2017 - 14:50
Gündem

Amerikan ulusal kanallarından NBC, ilgi çekici yeni bir medikal dramanın geliştirme çalışmalarına başladı.

Birer saat süreli bölümlerden oluşacak "Bellevue" isimli dizi; David Schulner, Peter Horton ve Universal TV iş birliğiyle hazırlanacak.

Schulner'in senaryosunu kaleme alacağı dizi; New York City'deki Bellevue Hospital eski tıbbi direktörü Dr. Eric Manheimer, MD'nin gerçek yaşam anılarını kaleme aldığı "Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital" isimli kitabından esinelenerek ekranlara uyarlanacak.

17-09/26/twelwe-patients-1506426309.jpg

"BELLEVUE" KONUSU

Peki, diziye dönüşmesi halinde bizleri nasıl bir hikaye bekliyor?

Ebola hastalarını, yüksek güvenlikli cezaevi Rikers'tan gelen tutukluları, yasadışı göçmenleri, Wall Street'teki büyük iş adamlarını ve ABD Başkanı'nı tek çatı altında tedavi etme olanağına sahip dünya üzerinde tek bir hastane vardır: Bellevue Hospital.

Manheimer, sadece ülkenin en eski devlet hastanesinin tıbbi direktörü değil, aynı zamanda bir hastasıdır. Kanser teşhisi konulan Manheimer, kendi hastalığı dışında başkalarının da hayatını kurtarabilmek için yaşamının sonuna kadar savaşmak durumundadır.

17-09/26/eric-manheimer.jpg

Universal TV yapımcılığında hazırlanacak projede Schulner ve Horton ikilisi yürütücü yapımcı olarak görev yapacaklar.

Schulner, geçmiş dönemde NBC ve Uni TV için bir başka medikal drama Do No Harm'ı hazırlamıştı. Yapımcı ayrıca NBC'nin medikal draması Trauma ve kanalın bir diğer yapımı Wizard Of Oz temalı Emerald City dizisinde görev yaptı.

17-09/26/bellevue.jpg

NBC şu sıralar iki güncel medikal dramaya sahip. Dördüncü sezonunu noktalayan The Night Shift ve üçüncü sezonuna girmeye hazırlanan Chicago Med.

Bakalım "Bellevue" kanaldan resmi sezon onayını alıp ilerleyen dönemde bu dizilerin arasına katılabilecek mi...

"Twelve Patients" Kitap Tanıtımı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin