Ünlü oyuncu mektup yazarak veda etti!

Geçen Ekim ayında bir veda mektubu yayınlayan ve bundan böyle tiyatro yapmayacağını söyleyen Uludağ, 10 yıllık eşi oyuncu Yağmur Kaşifoğlu ile de 'şiddetli geçimsizlik' sebebiyle boşandı.

resim yok
07 Ocak 2014 - 12:39
Magazin

Kaygan Zemin, 27 Numara, Üçüncü Türden Yakın İlişkiler gibi çok izlenen oyunların yazarı ve oyuncusu Uğur Uludağ, tiyatronun ardından evliliğini de bitirip Amerika'ya yerleşti.

Geçen Ekim ayında bir veda mektubu yayınlayan ve bundan böyle tiyatro yapmayacağını söyleyen Uludağ, 10 yıllık eşi oyuncu Yağmur Kaşifoğlu ile de 'şiddetli geçimsizlik' sebebiyle boşandı.

Veda mektubunda ''Konu aslında, düşmandan daha çok düşmanca davranan dostlarla ilgili'' sözleriyle yakın dostlarına sitem eden Uludağ'ın Amerika'da bir film şirketiyle anlaştığı ve senaryo yazdığı öğrenildi.

 

MEKTUBUN TAM METNİ

''23 Nisan 1984'te başladığım tiyatro yaşantımı, 13 Ekim 2013, aha da saat 03.13 itibarıyle sonlandırma kararı aldım. Bu konuda hata yaptığımı biliyor gibiyim ama yapacak başka bir şeyciğim kalmadı dostlar.


Ülkenin hali, ıvır zıvır falan sebep değildir. Aslında sebep tabi ama... Hani... Konu aslında, düşmandan daha çok düşmanca davranan dostlarla ilgili. Hani pireye kızıp yorgan yakmak bir yerde ama bu pire de çok yavşak çıktı arkadaş. Bir de ben salak gibi... Onu ehlileştiririm zannederek...

 

''PES''

Neyse. Beceremedim. Pes sonuçta.


Ben kendimi yakınımdakilere anlatamıyorum, hiç tanımadığım seyircilere nasıl anlatacağım gibi bir durum bu.


Biraz yorgunluk, daha çok dostlara kırgınlık, yoldaşların yenilmesi, benim onlara destek çıkamamam, bendeki arazlar, biraz hastalığım, koynumuzda beslediğimiz yılanlar, zaaflarım, hatalarım ve asla mümkünü olamayacak hayallerim birleşince bu tablo kaçınılmaz oldu.


Ustalarımdan öğrendiğim en önemli sözlerden biridir; ''İyi insan olmayan, iyi oyuncu olamaz''. Hani bir şekil, sayemde bu işten ekmek yiyip, karşınıza utanmadan oyuncu ismiyle çıkan ve şu an bu mesleği kirletmekte olan bazı tipler adına da özürü bir borç bilirim. Soysuzluğun esiri olduklarını, kendi başlarına kaldıklarında hatırlayacaklardır umarım.


Bu arada birilerini yarı yolda bıraktıysam affola. Ama zaten onlar ayrı yoldalardı değil mi? Mecalim kalmadı, kusura bakmayın.[reklam]

Oyunculuğun kolay bir şey olduğunu ilk 35 senesinin biraz zorlu geçeceğini söylerdi ustalar. 30. senede (Tam olarak 29,5) 'Pes' dedirten arkadaşlar, ahirette iki elim yakanızda. Yokluğumun çok da büyük bir kayıp olmadığını düşüneceklere, ''Çok da organımızdaydı'' diyeceklere bir sözüm yok.


Haklılardır belki de; ama ben olmasaydım, şu an bu mesleği yapmıyor ya da bu meslekten bu denli zevk almıyor olacak olanları Dionysos'a şikayet edeceğim. Haberleri olsun. 30 senedir verdiğim geçici rahatsızlıktan dolayı...

 

''SADAKAT...''

Süssüz, olabildiğince yalın yazmaya çalışıyorum meramımı. Bundan sonra ne iş yaparım ya da cayar mıyım bu karardan bilmiyorum. Ama bir filmden öğrendiğim üzere: ''Sadakat, bir duygu değil;  bir karardır''. Ve asla sorgulamayacağım şeylerden biri de tiyatroya duyduğum sadakattir.


Diğerleri de, sevilmesi gerekenleri gereğinden fazla sevmek ve isyan kavramına duyduğum aşk. Gökhan'ım, Cem Abim, Savaş Hocam... Özür dilerim.

UĞUR ULUDAĞ''

 

 

ARAMIZDA KALSIN'IN CİVAN'INDAN SETLERİN GÖRÜNMEYEN YÜZÜNE DAİR AÇIKLAMALAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin