Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden'in "Aşık Shakespeare" oyunu prömiyer yaptı!

Uraz Kaygılaroğlu’nun William Shakespeare’e, Nezaket Erden’in Viola karakterine hayat verdiği ve sayısız ödülün sahibi efsanevi filmden aynı isimle Türkiye’de ilk kez sahneye uyarlanan "Aşık Shakespeare" oyunu 4 Ekim akşamı prömiyerini gerçekleştirdi. Zorlu PSM’de yapılan prömiyere sanat dünyasının ilgisi yoğundu.

ozan
05 Ekim 2023 - 11:28
Viral

İlk kez tiyatro sahnesinde olan Uraz Kaygılaroğlu’nun William Shakespeare’i canlandırdığı, Viola karakterine Nezaket Erden’in hayat verdiği Aşık Shakespeare’de, Şebnem Sönmez, Merve Polat, Kerem Arslanoğlu, Ceren Taşçı ve Ekrem Can Arslandağ gibi başarılı oyuncular da yer alıyor. Oyunun özgün atmosferini yansıtmak üzere bestelenen şarkılar, müzisyen Gülin Kılıçay ve oyun için bir araya gelen özel müzik grubu tarafından sahnede canlı olarak seslendiriliyor.

23-10/05/1696492821_zorlu_psm_as___img_6926.JPG

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortaklığıyla ve Damat & Tween desteğiyle sahneye aktarılan, yönetmenliğini Serdar Biliş’in, koreografisini Beyhan Murphy’nin ve müziklerini Tuluğ Tırpan’ın, dekor ve ışık tasarımını Cem Yılmazer’in ve kostüm tasarımını Gamze Kuş’un üstlendiği Aşık Shakespeare, dün akşam Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde Cem Yılmaz, Ekin Koç, Serkan Keskin, Nilperi Şahinkaya, Hatice Aslan, Dilan Çiçek Deniz, Harun Tekin, Melisa Sözen, Damla Sönmez, Meriç Aral ve Bora Akkaş gibi birçok ünlü ismin yoğun ilgisiyle prömiyerini gerçekleştirdi. 

23-10/05/1696492831_zorlu_psm_as___img_6940.JPG

35 kişilik oyuncu, dansçı ve müzisyen kadrosuyla sanatseverlere tiyatronun birleştiriciliğini, sınır tanımazlığını, enerjisini, Shakespeare ve Marlowe efsanesine de göz kırparak yaşatmaya hazırlanan "Aşık Shakespeare" sezon boyunca Zorlu PSM’de sahnelenecek.

Aşık Sheakspeare’in 17-18 Ekim ve 27 – 28 Kasım gösterimlerinin biletleri passo, biletix ve tiyatrolar.com’da satışta!

Oyun Takvimi

17- 18 Ekim  - 20.30 

27-28 Kasım – 20.30

Oyunda ne anlatılıyor?

Tiyatrodaki pek çok kalıbı yıkan ve tiyatroyu yeniden inşa eden William Shakespeare’in 16. yüzyıl İngiltere’sinde, yeni oyunuyla kendini ispat etme çabası içindeki gençliğine ve genç bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği mücadeleye odaklanan Aşık Shakespeare, Shakespeare dönemi tiyatrosuna ve yaşamına dair çağdaş bir perspektif sunuyor. Oyunda bir tiyatro kumpanyasının Shakespeare’in oyununu sahneleme sürecini, bir dizi yanlış anlaşılmayı, karmaşayı, kralları, kazaları ve aşkın en tuhaf hallerini anlatırken Shakespeare ve Marlowe efsanesine de göz kırpıyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin