Usta oyuncu Rutkay Aziz yeniden sahnede!

Rutkay Aziz, dünyada çevre kirliliği konusunda yazılmış ilk tiyatro oyunu olan “Bir Halk Düşmanı” ile yeniden sahnedeki yerini alacak. 8 Kasım Çarşamba akşamı Caddebostan Kültür Merkezi'nde prömiyeri yapılacak olan oyun, 10 Kasım’da Mecidiyeköy Trump Sahne’de, 18 Kasım’da Başakşehir MOİ Sahne’de, 23 Kasım’da Kozyatağı KOZZY’de, 30 Kasım’da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıkacak.

ozan
20 Ekim 2023 - 15:04
Viral

Bir Halk Düşmanı”, usta yönetmen ve oyuncu Rutkay Aziz’in rejisiyle seyirci karşısına çıkmak için hazırlanıyor. Perdeci Oyuncuları ve Aysa Prodüksiyon tarafından sahnelenen oyun; bir bilim insanı ve aydının yalnız kalmak pahasına gerçekleri savunmak için verdiği mücadeleye yer veriyor.

8 KASIM'DA "PERDE!" DİYECEK

Prömiyerini 8 Kasım Çarşamba akşamı Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapacak "Bir Halk Düşmanı"nda Rutkay Aziz'in yanı sıra Özcan Alpar, Levend Yılmaz, Ebru Saçar, Öykü Eraslan, Mehmet Küçükgünaydın, Lütfi Can Bulut, Enes Sarı, Sertaç Sayın, Hüseyin Demir, Emre Boyuneğmez ve Hüseyin Uçurtma gibi çok değerli isimler de sahnede olacak.

23-10/20/1-1697804368.jpg

KAHRAMAN MI HALK DÜŞMANI MI?

Tüm gelecek umudunu yeni kurulan kaplıca tesislerine bağlamış bir kent, bu projeyi gerçekleştiren doktorun büyük buluşuyla sarsılır. Başta doktorun öz kardeşi olan belediye başkanı ve çıkar çevreleri bu buluştan rahatsız olur. Doktor şimdi gerçekleri saklayan bir kahraman mı olacak, yoksa doğru bildiğini söyleyen bir halk düşmanı mı?

ÇEVRE KİRLİLİĞİ KONUSUNDA İLK OYUN

Norveçli oyun yazarı Henrik Ibsen’in yazdığı "Bir Halk Düşmanı", aynı zamanda dünyanın çevre kirliliği konusunda yazılmış ilk oyunu olma özelliğine sahip. Yönetmenliğini Rutkay Aziz’in yaptığı oyunun çevirisi Yılmaz Onay’a, dekor tasarımı Yücel Tanyeri’ye, dramaturgisi Sertaç Sayın’a ait.. Oyunda Andaç Sayın ve Enes Sarı yönetmen yardımcıları olarak yer alıyor.  Dekor realizasyonu Seran Kavurt’a, fotoğraflar Mehmet Turgut’a, afiş tasarım Dilek Seferoğlu imzası taşıyor. Hale Algabri ise asistan olarak bulunuyor.

KASIM AYI PROGRAMI BELLİ OLDU

"Bir Halk Düşmanı", 8 Kasım'daki CKM'deki prömiyerinin ardından 10 Kasım’da Mecidiyeköy Trump Sahne’de, 18 Kasım’da  Başakşehir  MOİ Sahne’de, 23 Kasım’da Kozyatağı KOZZY’de, 30 Kasım’da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Oyunun biletlerine Biletix, Biletinial ve Mobilet'ten ulaşılabilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin