Uyanış: Büyük Selçuklu Hasan Sabbah (Gürkan Uygun) kimdir? Yaşı, dizileri..

Yeni dizi Uyanış: Büyük Selçuklu bu akşam başlıyor. Dizinin karakterlerini ve oyuncularını sizler için derledik.

Merve Mutlu
28 Eylül 2020 - 16:50
Yeni Bölüm

TRT1 ekranlarında yayınlanmak üzere Akli Film tarafından hazırlanan ve oyuncu kadrosunda birbirinden başarılı isimleri bir araya getiren dev bütçeli yeni dönem dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu bu akşam başlıyor. Dizinin oyuncuları ve karakterleri haberimizde.

Uyanış: Büyük Selçuklu Hasan Sabbah kimdir?

20-09/28/sabbah.png

1050 doğumlu Hasan Sabbah  Nizârî-İsmaili Devleti'nin ve Haşhaşî fedai grubunun kurucusudur. İslam’ın İsmaililik mezhebine dayalı olarak kurduğu Haşhaşiler tarikatı ile Alamut kalesine yerleşmiş ve birçok suikastçi yetiştirerek saldırılara azmettirmiştir. Alamut’a yerleştikten sonra Büyük Selçuklu Devleti ve Abbasilere yönelik mücadelesine başlayan Hasan Sabbah, kendi döneminde elliye yakın suikast gerçekleştirmiştir. Bunların en önemlisi ve ilki Nizamülmülk‘ün öldürülmesidir. Oldukça zeki bir adam olan ve ikna kabiliyetini silah olarak kullanan Sabbah, kendine büyük bir istihbarat ağı da kurarak devletin bir çok sırrını ele geçirmeyi başarmıştır.  

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Hasan Sabbah karakterini Gürkan Uygun canlandırmaktadır.

Gürkan Uygun kimdir?

20-09/28/gurkan-uygun.png

27 Mayıs 1974 doğumlu oyuncu Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu'unda eğitim aldı. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Tatlı Kaçıklar, Böyle Mi Olacaktı, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı. Kendisi en çok Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati rolüyle tanınır. Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide yaklaşık 10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdı. 2013'te ise birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini canlandırmıştır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin