Yıllarca yasaklanan "Kara Kafa", 27 Ekim'de MUBI'de!

Türkiye’deki sansür kurulunun 1980 yılında “dost ülke Almanya’nın onuruyla oynandığı” gerekçesiyle yasakladığı "Kara Kafa" Antalya, Berlin ve İstanbul Film Festivalleri’nden sonra ilk kez MUBI’de seyircisiyle buluşuyor.

ozan
13 Ekim 2023 - 13:28
Viral

Yönetmen ve yapımcı olarak imza attığı "Fırat’ın Cinleri" ile pek çok uluslararası ödül alan Korhan Yurtsever’in bu filmden iki yıl sonra Almanya'da çektiği "Kara Kafa", Türkiye’de sansür kuruluna takılıp yıllarca izleyici karşısına çıkamadı.

Uzun yıllar sonra dünya prömiyeri 2012’de Antalya Film Festivali’nde yapılan "Kara Kafa", bu yıl Berlin Film Festivali’nde restore edilmiş versiyonuyla yeniden gösterime girdi. Film, 42. İstanbul Film Festivali kapsamında Türkiye’de de yeniden sinemaseverlerle buluştu. 

23-10/13/kara-kafa-4.png

İlk kez dijital platformda!

İlk kez dijital bir platformda gösterime girecek olan "Kara Kafa" filmi, Cafer adlı bir işçinin, eşi ve çocuklarıyla Almanya’da ayakta kalma mücadelesini ve eşinin sınıf bilinci edinmesinden sonra yaşadığı çatışmaları anlatıyor.

Toplumcu gerçekçi ekol içinde değerlendirilebilecek filmin başrollerinde Betül Aşçıoğlu, Savaş Yurttaş ve Macit Flordun yer alıyor.

"Kara Kafa", 27 Ekim’den itibaren sadece MUBI’de yayınlanacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin