Yönetmen Aydın Bağardı'yı yanlış teşhis öldürdü!

'Ölürayak' ve 'Yarı Şaka Yarı Ciddi' projelerin yönetmeni Aydın Bağardı, yanlış teşhis sonucu hayata gözlerini yumdu... Peki Aydın Bağardı'nın hastalığı neydi? Aydın Bağardı'nın projeleri neler? Aydın Bağardı kaç yaşında öldü? Evli mi? Çocuğu var mı? Nereli?

Pınar Alçiçek
27 Şubat 2023 - 11:31
Magazin

'Ölürayak', 'Tekbaşına' ve 'Osmanlı'dan Günümüze Hamallar' gibi dizi, film ve belgesellerin yönetmen koltuğuna oturan ünlü yönetmen Aydın Bağardı, hayata gözlerini yumdu...

AYDIN BAĞARDI NEDEN ÖLDÜ?

Aydın Bağardı'nın vefatını duyuran eşi, Bağardı'nın bir süredir kanser hastalığıyla mücadele ettiğini ve yanlış teşhis sonucu böbrek yetmezliğinden hayatını kaybettiğini açıkladı.

AYDIN BAĞARDI KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ? CENAZESİ NE ZAMAN?

64 yaşında vefat eden Aydın Bağardı, Salı günü Bilecik'te son yolculuğuna uğurlanacak.

23-02/27/3569147_810x458.jpg

Sinema sektörüne yardımcı yönetmen olarak TRT yapımlarında başlayan Aydın Bağardı: "Tohum ve Toprak", "Kartallar Yüksek Uçar" ve "Dudaktan Kalbe" gibi dizilerde de yönetmen yardımcılığı olarak görev yaptı.

Aydın Bağardı kimdir? Kaç yaşında?

3 Nisan 1959 Eskişehir'de doğdu. 1970-1977 döneminde Eskişehir Maarif Kolejinde okudu. 1978-1982 Gazi Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu. Birçok filmde reji asistanı olarak çalışarak sinemaya girdi. 1991 yılında Ölürayak isimli ilk uzun metrajlı filmini yönetti. Film, Kültür Bakanlığı İlk Yönetmen Teşvik Ödülü, 4. Ankara Film Festivalinde En İyi Umut Veren Senaryo Ödülü aldı. 10. İstanbul Uluslararası Film Festivalinde gösterildi. Sinema ve Tv Eseri Sahipleri Birliği (SETEM), Tv ve Sinema Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) Kurucu Üye, Film Yönetmenleri Derneği (FİLMYÖNDER) üyesiydi. İyileşince söyleriz diye herkesten sakladığı kanser nedeniyle vefat etti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin