Yüz Yıllık Mucize'nin çılgın Müzeyyen'i Hümeyra'nın dansı geceye damga vurdu!

Star Tv'nin başrollerinde Birkan Sokullu ve Ebru Şahin'in yer aldığı Yüz Yıllık Mucize dizisi 3. bölümüyle ekrana geldi. Yüz Yıllık Mucize dizisine Müzeyyen karakteriyle çok sevilen Hümeyra ise sahneleriyle sosyal medyaya damga vurdu! Hümeyra kimdir? Kaç yaşında? Yüz Yıllık Mucize Hümeyra kimdir? Yüz Yıllık Mucize izle! Yüz Yıllık Mucize son bölüm izle! Yüz Yıllık Mucize yeni bölüm izle! Yüz Yıllık Mucize yeni bölüm fragmanı yayınlandı!

Star Tv'nin OGM Pictures imzalı yeni dizisi Yüz Yıllık Mucize'nin yayınlanan 3. bölümü sosyal medyaya damga vurdu! Başrollerinde Birkan Sokullu ve Ebru Şahin'in yer aldığı dizide dikkat çeken bir isim de Müzeyyen rolüyle Hümeyra oldu!

23-04/07/2.jpg

Sevilen dizinin yayınlanan ilk iki bölümüne damga vuran Müzeyyen karakteri, 3. bölümde yer alan İstiklal Caddesi’ndeki dans sahnesi ile büyük beğeni topladı!

23-04/07/3.jpg

Eğlenceli kişiliği, renkli kostümleri, şakaları ve dansları ile seyirciyi ekran başına bağlayan Çılgın Müzeyyen karakteri, dizinin sevilen karakterleri arasında yerini çoktan aldı.

23-04/07/4.jpg

Yüz Yıllık Mucize dizisinin oyuncuları kimler? Hümeyra kimdir? Kaç yaşında?

Fatma Hümeyra Akbay, 15 Ekim 1947 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Babası, bir dönem Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı da yapmış olan profesör Muvaffak Akbay; annesi ise babasının görevi dolayısıyla Mısır'da yetişmiş ve sıkı bir eğitimden geçmiş, dört dil bilen Malike Hanım'dır. Katı kuralları olan bir evde yabancı bir bakıcıyla büyüyen Hümeyra, ailenin tek çocuğuydu. Henüz 5 yaşındayken bale dersleri almaya başladı, okul çağı geldiğindeyse Ankara Kolejine kayıt ettirildi. Fakat 10 yaşındayken babasının erken ölümü üzerine annesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. Liseye başlaması gereken dönemde, annesinin de ısrarlarıyla, daha iyi bir eğitim alabilmek amacıyla Londra'da yaşayan dayısının yanına gitti. O yıllarda hem grafik tasarım dersleri alan hem de gitar çalıp beste yapmaya başlayan sanatçı, İstanbul'a döndükten sonra bir süre İstanbul Ekspres Gazetesinde Beyoğlu muhabiri olarak çalıştı. 

23-04/07/1.jpg

1970'lerden bu yana müzisyen ve oyuncu olarak bilinen HümeyraAvrupa Yakası dizisi ve Babam ve Oğlum filmi sayesinde yeni kuşaklarca da tanınmıştır. Son olarak "Unutursam Fısılda" adlı filmde Ayperi karakterininin yaşlı halini canlandırmıştır.

Müzisyen olarak tanındığı 1970'lerde "Kördüğüm", "Sessiz Gemi", "Otuzbeş Yaş" gibi şarkıları büyük hit oldu. Daha sonra popüler çizginin dışında, "Tutkulardan İntihar", "Beyhude" gibi albümler de yaptı.

Önce tiyatro, sonra televizyon, en son da Talihli Amele adlı filmle sinema oyunculuğuna başladı. Ferhan Şensoy'un "Ortaoyuncular" ekibiyle 1985 yılında "İçinden Tramvay Geçen Şarkı" da rol aldı. 1986'da Asiye Nasıl Kurtulur? filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal Ödülü kazanmıştır. 10. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın geleneksel onur ödülü "Işık Saçan Apollon" 2007 yılında kendisine verilmiştir. 

İŞTE GECEYE DAMGA VURAN O SAHNELER!

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin