10 ayda 35 dizi yayından kaldırıldı!

Ağustos 2016'dan bu yana, ilk sezonu veya devam eden sezonlarda yayından kaldırılan dizi sayısı 35 oldu!

Berfu Özlen
02 Mayıs 2017 - 11:50
İptal - Onay

Yeni sezona Ağustos ayında başlayan Türk televizyon kanallarında yeni ve devam eden dizilerde yayından kaldırılan dizi sayısı 35'e ulaştı. Vatan gazetesi yazarı Oya Doğan'ın haberine göre, sayı artabilir.

Rekortmen FOX

FOX tv, diğer tüm kanalları geride bırakarak en çok dizi kaldırılan kanal oldu. Fox'un hemen arkasından ise Star geliyor.

İçerde zirveyi bırakmıyor

Bu sezon başlayan dizilerde, reyting sıralaması bazında en çok zirveye oturan dizi, İçerde. Ne gariptir ki, İçerde bu başarısına rağmen final yapacak.

Reytinglerde, İçerde dışında üst sıralardaki dizilerin neredeyse tamamı, devam eden dizilerden oluşuyor. Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul ve O Hayat Benim listelerin üst sıralarında yer alıyor.

17-05/02/1327150_1920x1080.jpg

Diriliş Ertuğrul'da yeni dönem başlıyor

Ekranların fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul, sezon sonunda Ertuğrul dönemini bitiriyor. Oya Doğan'a göre, Diriliş'in yeni sezonunda yapması gereken iyi bir kadro ile var olan dokuyu korumak. Yazar, bu hususta Diriliş'in Muhteşem Yüzyıl'ın düştüğü hataya düşmemesi gerektiğini de belirtiyor.

17-05/02/582610ec18c77314a06caab8.jpg

Asker dizilerinin akıbeti için henüz erken

Dönem başında bir furya olarak başlayan asker dizileri, henüz ilk sezonunda ve reytingler iyi gidiyor. Ancak bu dizilerin akıbeti konusunda bir karar vermek için henüz çok erken. İkinci sezonu görmeleri muhtemel olan dizilerin, genel başarısı dönem sonu belli olacak.

17-05/02/unnamed-1-43.jpg

Yaz dizilerinde No: 309 başarısı

Daha düşük reyting kaygılı, yaz dizileri içerisinde en başarılısı şüphesiz No: 309 oldu. Dizi kış döneminde de yüksek reytinglere imza atıyor. Dizinin yeni sezonda da devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

17-05/02/309-28-1.jpg

Bu sezon, iddialı yapımların, dev prodüksiyonların ve büyük yıldızların tahmin edildiği kadar başarılı olamadığı bir sezon oldu. Özellikle online servislerin hit diziler çıkarmaya başlaması, televizyon sektörüne farklı bir soluk katacaktır. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin