13 Reasons Why dizisinde maaş krizi!

13 Reasons Why oyuncularının maaşlarına zam talep etmesi nedeniyle yapımcı ve oyuncular arasında müzakerelere başlandı.

Volkan Küçükel
09 Ağustos 2018 - 10:29
Kültür Sanat

Netflix'in en popüler dizileri arasında yer alan "13 Reasons Why (Ölmek İçin On Üç Sebep)" dizisinin 3. sezon hazırlıkları kapsamında ilk aşama olan senaryo okuma çalışmalarının başlama arifesinde kadrodaki önemli isimlerin sözleşmeleri yeniden müzakere ediliyor.

Dün gece itibarıyla oyuncu ve yapımcılar arasındaki müzakerelerin devam etmekte olduğu ve taraflar arasında kesin bir anlaşmaya henüz varılamadığı belirtiliyor. Bununla birlikte iki taraf arasındaki farkın önemli ölçüde kapandığı ve Pazartesi günü başlaması planlanan üçüncü sezon prodüksiyon süreci öncesinde kesin anlaşmanın sağlanacağı konusunda iyimserlik mevcut.

18-08/09/dylan-minnette.jpg

13 REASONS WHY OYUNCULARINDAN ZAM TALEBİ! KİM NE KADAR İSTİYOR?

Dizinin hikayesinin merkezindeki Hannah Baker karakterine hayat veren aktris Katherine Langford'un ikinci sezonun sona erişiyle birlikte kadrodan ayrılışının ardından merkezi isim haline gelen Dylan Minnette'in bölüm başına $200,000; Brandon Flynn, Alisha Boe, Justin Prentice, Christian Navarro, Miles Heizer, Devin Druid ve Ross Butler gibi isimlerin ise bölüm başına $150,000'lık bir maaş artışı istedikleri belirtiliyor.

Konuşulan bu rakamların oyuncuların başlangıç maaşlarının çok yukarısında olduğu anlaşılıyor. Birçok isim $20,000 – $60,000 aralığında bir maaşla diziye başlarken Minnette'in maaşının ise $80,000 civarlarında olduğu konuşuluyor.

STRANGER THINGS ETKİSİ!

Dizilerin ilk iki sezonunun başarıyla tamamlanmasının ardından oyuncu kadrosundaki isimlerin maaşlarına zam istemesi artık geleneksel bir hal aldı diyebiliriz.

13 Reasons Why oyuncularının zam talebinde bulunmasında kuşkusuz en önemli faktör ve itici güç, üçüncü sezonuna hazırlanan bir başka Netflix dizisi Stranger Things'in yetişkin ve küçük oyuncularına yapılan spekülatif zamlar. Winona Ryder ve David Harbour gibi yetişkin oyuncuların yeni sezonda bölüm başına $350,000, çocuk oyuncuların ise bölüm başına ortalama $250,000 alacakları biliniyor.

18-08/09/13-reasons-why-oyunculari.jpg

Paramount TV, Anonymous Content ve Netflix'in 13 Reasons Why oyuncularıyla bugün yeniden bir araya gelecekleri ve oyunculara yeni tekliflerini sunacakları belirtiliyor.

Jay Asher'ın aynı isimdeki çok satan romanından uyarlanan 13 Reasons Why'ın hikayesinde intihar, fiziksel şiddet, zorbalık, alkollü araç kullanma ve tecavüz gibi konular oldukça ayrıntılı biçimde işlenmiş ve bu durum bazı zihinsel sağlık uzmanlarınca özellikle intihara meyilli bazı gençler için diziyi izlemenin hayati tehlikeler içerebileceği yönünde eleştirilmişti.

Tüm bu tartışmalara rağmen 13 Reasons Why, Netflix'in en popüler dizileri arasında yer alıyor. Birkaç gün önce Televizyon Eleştirmenleri Derneği etkinliğinde konuşan Netflix'in orijinal içeriklerinden sorumlu yardımcı başkanı Cindy Holland, 13 Reasons Why'ı "en popüler dizilerimizden birisi" olarak nitelendirmişti.

13 Reasons Why'dan vazgeçmeye niyetli olmayan Netflix, yapımcı ve oyuncular arasındaki maaş krizinin kısa sürede çözümlenmesi bekleniyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin