20 yaş altı sokağa çıkma yasağı hakkında yeni karar! Kuaförler ne zaman açılacak?

Sokağa çıkma yasağı hakkında yeni düzenlemeler yapıldı.

Merve Mutlu
05 Mayıs 2020 - 10:56
Viral

Türkiye'nin, Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs ile mücadelesi tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme takvimini açıkladı. Kuaförler ve güzellik merkezleri ne zaman açılacak? 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri için sokağa çıkma yasağı kuralları neler? Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı sürecek mi? AVM'ler ne zaman açılacak?YKS ve LGS ne zaman yapılacak?  sorularının cevapları nihayet vatandaşla paylaşıldı. 

20-05/05/norml.png

Türkiye'de korona salgını mücadelesinde 56. gün geride bırakılırken dün toplam vaka sayısı 127 bin 659, a toplam test sayısı 1 milyon 171 bin 138 oldu.  11 Mart'tan bu yana ölü sayısı 3461’e çıktı ve dün 64 kişi vefat etti.

Dün akşamki Kabine Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme takvimini açıklayarak vatandaşları bilgilendirdi.  

65 yaş ve üstü vatandaşlar ne zaman sokağa çıkabilecek?

10 Mayıs Pazar günü ilk kez denenecek olan uygulamaya göre: uzun bir süredir sokağa çıkması yasak olan 65 yaş üzeri vatandaşlar, 31 ilde cumartesi ve pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağında 48 saatlik süre içerisinde evlerinden çıkabilecek. Uygulamanın konumu ise Pazar günü 11.00 - 15.00 arası ikametgahlarından yürüme mesafesindeki yerlere kadar olacak. 

20 yaş altı vatandaşlar ne zaman sokağa çıkabilecek?

0-14 yaş grubundakiler 13 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında, 15-20 yaş grubundakiler ise 15 Mayıs Cuma günü aynı saatlerde sokağa çıkabilecek. 

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi ve pazar günleri uygulanan kısıtlamanın yeni bir karar alınana kadar rutin olarak devam edeceğini açıkladı. 9-10 Mayıs, 16-17 Mayıs ile 23-24 Mayıs‘a denk gelen Ramazan Bayramı arefesi ve birinci gününde evden dışarı çıkmak yasak olacak. 

Seyahat yasağı hangi şehirlerde devam ediyor?

30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsayan ve 3 Nisan'da uygulanmaya başlayan şehirlerarası seyahat yasağı da yeniden revize edildi. Son açıklamaya göre: Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay ve Malatya için seyahat yasağı sona erdi.  Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak için ise seyahat yasağı 14 gün daha uzatıldı. 

Kuaförler, güzellik salonları, berberler ve AVM'ler ne zaman açılıyor?

Gerekli temizlik koşullarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi koşuluyla 11 Mayıs'tan itibaren hizmete açılacaklar. 

YSK sınavı ne zaman olacak?

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, salgın nedeniyle 25-26 Temmuz'a ertelenmişti. Sınav tarihinin 25-26 Haziran olarak belirlendiği açıklandı. 

LGS ne zaman yapılacak?

Lise Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak sorusu da yanıt buldu: Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Sınavı’nın da 14 Haziran’da yapılacağı açıklandı.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin