22-28 Nisan | Zorlu PSM'de bu hafta neler var?

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde bu hafta da sanatseverleri unutulmaz performanslar bekliyor.

Berfin Sengil
16 Nisan 2024 - 14:12
Viral

Zorlu PSM’de bu hafta, müzikseverleri müzik, yaratıcılık ve teknoloji ekseninde birleştiren ve her yıl heyecanla beklenen, %100 Müzik’in katkılarıyla 8. kez düzenlenecek olan Sónar Istanbul 2024, bu yıl 26-27-28 Nisan’da yeniden 3 günlük bir festival olarak kapılarını açıyor;

Adam Beyer, Jan Blomqvist, Henrik Schwarz, Sevdaliza, Eliza Rose, Ellen Allien b2b Nene H, Marcel Dettman (live), Olof Dreijer, Ryoji Ikeda- Ultratronics (Live Set), William Basinski, Overmono, 2ManyDJs b2b Tiga, Jennifer Cardini b2b Ece Özel, Joy Orbison, Atakan Uysal, Zeynep Erbay, Samet Günal b2b NON, Onur, Marc Gonen, THC, Cärbone Black, Ögem Yılmaz, Numeric ve Pina Tesla’nın baş döndürücü performanslarını kaçırmayın!

Zorlu PSM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ise çocuklarla buluşuyor ve müzikal, tiyatro ve çeşitli atölyelerle tüm çocukları Zorlu PSM’nin eşsiz atmosferinde rengarenk bir dünyaya davet ediyor. Zorlu PSM, bu özel günde “1923”, “Kusursuz Dünya Müzikali”, “BabyConcerts” ve “Beste Erin ile 23 Nisan Kolaj Atölyesi” etkinlikleriyle çocuklar, gençler ve aileler için dopdolu bir 23 Nisan programı sunuyor.

KİBRİTİN UCUNDA // 22 NİSAN // %100 STUDIO // 20.30

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği, Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı Kibritin Ucunda, sezon boyunca %100 Studio’da izleyicisiyle buluşuyor. Kibritin Ucunda’da, 30’lu yaşlarının başında bir plaza çalışanı olan Kerem’in başarı hırsının, çocukluğunun ve küçük bir felaket sonrası ziyarete gelen geçmişinin gölgesinde, kendiyle uzun ve derin bir hesaplaşması anlatılıyor. 

AMADEUS // 22 NİSAN // TURKCELL SAHNESİ // 20.30

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesi “Amadeus” yeni sezon temsillerine devam ediyor. Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertaiment iş birliği ile tiyatroseverlerle buluşan oyunun başrollerini Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Tansu Biçer (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Dilan Çiçek Deniz (Constanze Weber) paylaşıyor. Sahne önünde 35, sahne arkasında 20 kişiden oluşan toplam 55 kişilik dev ekibiyle sezonun en çok ses getiren prodüksiyonlarından birisi olan ve sahnelendiği her oyunda tüm biletleri tükenen Amadeus, dünyada bir ilk olan çalınabilir yazı karakteri sayesinde Pazarlama ve Reklamcılık alanlarında ödüller kazandı. 6 “Kristal Elma” ve 4 “Felis” ile bu ödülleri alan ilk ve tek tiyatro oyunu olmasının yanında “ADC 100th Annual Awards”ta “Logo” kategorisinde ödül alarak uluslararası alanda başarı kazandı. XX. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Yönetmenimiz Işıl Kasapoğlu En iyi Yönetmen, Selçuk Yöntem Sürekli Mükemmeliyet, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment En İyi Prodüksiyon, olmak üzere 3 dalda ödüle layık görüldü.

KEL DİVA // 22 NİSAN // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30

Bir İngiliz burjuva ailesinin, İngiliz koltuklarla döşenmiş oturma odası. Bir İngiliz akşamı. Yıkımın ortasında, Bay ve Bayan Smith, ellerinde kalan son İngilizlik kırıntılarıyla Bay ve Bayan Martin’i evlerinde ağırlayacaklar. Peki evde en ufak bir yangın başlangıcı bile yokken İtfaiye Şefi’nin Hizmetçi Mary’nin taburesi üzerinde ne işi var? Onlar Londra dolaylarındaysa bizi delirten, who? Bu kadar yabancılaştıran, what? Diva aslında kelse bizim gerçeğimiz saat kaçta gelecek? Bu karışıklığı sürdürmek kimin işine geliyor? Bilmeye çalışmayalım. Her şeyi olduğu gibi bırakalım. (mı?) Eugène Ionesco’nun, eşsiz kaleminden çıkan soyutlama ve absürdizmin kusursuz bir şekilde harmanlandığı bu oyun; Kel Diva Nisan ayında da Zorlu PSM’de.

MELİSA BESNİLİ STAND UP // 22 NİSAN// touché by N KOLAY // 21.00

Melisa Besnili tek kişilik stand up gösterisiyle 22 Nisan'da touché by N Kolay'da sahne alıyor.

1923 // 22-23 NİSAN // TURKCELL SAHNESİ // 15.00-19.00

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı, Zorlu Holding ve Grup şirketlerinin katkılarıyla gerçekleştirilen, başrollerinde başarılı oyuncular Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar’ın yer aldığı, sahne üstünde ve sahne arkasında 200 kişilik bir ekip çalışmasıyla 18 aylık hazırlık süreci sonunda sahneye taşınarak göz alıcı dekor ve multimedya tasarımıyla sanatseverlerle buluşan “1923” Nisan ayında da tiyatroseverlerin yoğun ilgisiyle Zorlu PSM’de sahnelenmeye devam ediyor.

Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne yapılan okul gezisi sırasında ortadan kaybolan dört arkadaş, kendilerini bir anda Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulurlar. Bandırma’yı sarsan dalgalardan Meclis’in açılışına, Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’in ilanına uzanan; genç, yaşlı, çocuk, kadın ve erkek nice isimsiz Cumhuriyet kahramanının yarattığı Millî Mücadele serüvenini müzik, dans, muhteşem sahne tasarımı ve multimedya şovu eşliğinde soluk soluğa izleyeceksiniz. 100 kişilik dev kadronun bu eşsiz performansını kaçırmayın. 

KAAN SEKBAN STAND UP // 23 NİSAN // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30

Kaan Sekban, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde sizlerle buluşuyor.

KUSURSUZ DÜNYA MÜZİKALİ // 23 NİSAN // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 11.30-14.00

“Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasının kazananı Elif Sude Dobra’nın ‘Acayip Teknolojik Masallar” hikayesinden Özlem Saraç Özcan’ın oyunlaştırdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği “Kusursuz Dünya Müzikali” seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Pınar Altuğ Atacan, Yağmur Topçu ve Yarkın Ünsal ile paylaştığı “Kusursuz Dünya Müzikali” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Zorlu PSM’de izleyicilerini bekliyor.

BABYCONCERTS İLE MEVSİMLER – İLKBAHAR // 23 NİSAN // %100 STUDIO // 11.00-14.00

Dört müzisyenin canlı performansıyla olacak klasik müzik konserinde küçük sanatseverler W.A.Mozart, G.Bizet, J.Strauss gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini bir ilkbahar masalı eşliğinde dinleyecek. Vivaldi’nin ünlü Dört Mevsim konçertolarından parçalar çalınacak programda minikler gerçek bir balerinle de yakından tanışma şansı bulacak. BabyConcerts, Mevsimler serisinin İlkbahar programıyla 23 Nisan’da sizi Zorlu PSM’de baharı karşılamaya davet ediyor.

BESTE ERİN İLE 23 NİSAN KOLAJ ATÖLYESİ // 23 NİSAN // GALERİ ALANI // 16.00

Zorlu PSM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladığımız bu özel günde, çocukları İllüstratör Beste Erin'le kolaj atölyesine bekliyor. Profesyonel markerlarla sayfaları renklendirirken, yırtıp kırparak kullanacağımız renkli kağıtlarla özgün resimlerin oluşturulacağı atölye, 4 yaş üzeri tüm çocukları bekliyor.

EMİR ERSOY "CUBAN CLASSICS" // 23 NİSAN// touché by N KOLAY // 21.00

Piyanist Emir Ersoy CUBAN CLASSICS projesini Volkan Öktem, Eylem Pelit, Aleiksi Contreras ve Sercan Kerpiççiler ile birlikte sahneleyecek. Küba ve Latin Amerikanın eşsiz melodilierini, Michel Camilo, Chick Corea, Cucho Valdes gibi isimlerin bestelerini kendi stilleriyle harmanlayan grubun performansı 23 Nisan’da Zorlu PSM touché by N Kolay’da izleyicilerle buluşuyor. 

SÓNAR ISTANBUL 2024 // 26-27-28 NİSAN// ZORLU PSM // 18.00

Müzikseverleri müzik, yaratıcılık ve teknoloji ekseninde birleştiren ve her yıl heyecanla beklenen, %100 Müzik’in katkılarıyla 8. kez düzenlenecek olan Sónar İstanbul, bu yıl 26-27-28 Nisan’da müzikseverlerle buluşuyor. Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan üç günlük festivalde; Adam Beyer, Jan Blomqvist, Henrik Schwarz, Sevdaliza, Eliza Rose, Ellen Allien b2b Nene H, Marcel Dettman (live), Olof Dreijer, Ryoji Ikeda- Ultratronics (Live Set), Overmono, 2ManyDJs b2b Tiga, Jennifer Cardini b2b Ece Özel, Joy Orbison, William Basinski, Atakan Uysal, Zeynep Erbay, Samet Günal b2b NON, Onur, Marc Gonen, THC, Cärbone Black, Ögem Yılmaz, Numeric ve Pina Tesla, Sónar İstanbul 2024’ın line-up’ında bu yıl yer alıyorlar.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin