22-28 Ocak | Zorlu PSM'de bu hafta neler var?

Zorlu PSM’de bu hafta, müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, sevenleriyle buluşmaya devam ederken, gelenekselden günümüze Türk müziği repertuarından seçtikleri eserleri de kendi zevk ve anlayışlarına göre yorumladıkları şarkılarıyla İncesaz, 26 Ocak akşamı Zorlu PSM’de sahne almaya hazırlanıyor. Öte yandan REDD, senfonik konseriyle 27 Ocak'ta akşamı Turkcell Sahnesi'ne gelmek için gün sayarken Berlin merkezli prodüksiyon ve canlı performans grubu GHEIST ile 26 Ocak akşamı elektronik müzik şölenine hazır olun.

Berfin Sengil
18 Ocak 2024 - 14:37
Viral

Zorlu PSM'de 22-28 Ocak haftası da yine dopdolu bir programla sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

TOZ // 22-23 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 19.00-21.00

Betonların göğü henüz delmediği zamanlarda büyük şehrin sokaklarında, apartman önlerinde büyüyen bir kız çocuğu. Güzeller güzeli ev kadını anne ile titiz avukat babanın tek kızı: Handan. Sokakların da anne babasıyla yaşadığı evin içi gibi huzursuz olduğu zamanlardan geçerek büyüyen, kendi yolunu bulan bir genç kadın... Kafasının ve kalbinin içi seslerle dolu; çok uzaklardan gelen bir melodi, kuşlar, rayların sesi, sevinçli bir hediye paketinin hışırtısı, annesinin, babasının, babaannesinin, halasının sesi… Sonra birden fazla ‘çat’ sesi, farklı zamanlarda, farklı evlerin duvarlarında yankılanan… Karşımıza yetişkin bir kadın olarak çıkan Handan’la tanıştığımızda; o, çocukluğundan bugüne uzanan bir hikâyeye çoktan dalıp gitmiş olacak. Handan’ın ve onun hafızasından çıkıp gelen annesi Feri’nin öyküsü, 1960’lardan bugüne uzanan bir anlatıya yerleşiyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan, çok kişiyle kesişen bu tek kişilik kadın oyunu, Hira Tekindor’un yönetiminde, Zerrin Tekindor’un performansıyla seyirciyle buluşacak.

KİBRİTİN UCUNDA // 22 OCAK // %100 STUDIO // 20.30

30’larının başında bir plaza çalışanı olan Kerem, başarı hırsının, çocukluğunun ve küçük bir felaket sonrası ziyarete gelen geçmişinin gölgesinde, kendiyle uzun ve derin bir hesaplaşmaya girişir. Kafasının içinden gelen seslere engel olmaya bıraktığı o soğuk İstanbul akşamında tüm çocukluğu kar taneleri gibi yerlere dökülür. Kerem’in hayatı o gece bir kibritin ucunda. Zorlu PSM Prodüksiyonu’nun T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla tiyatro sahnelerine kazandırdığı, Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı Kayhan Berkin’in yönettiği, Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı Kibritin Ucunda, sezon boyunca %100 Studio’da izleyicisiyle buluşuyor. 

1923 // 23-24-25 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 15.00-20.00

Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne yapılan okul gezisi sırasında ortadan kaybolan dört arkadaş, kendilerini bir anda Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulurlar. Bandırma’yı sarsan dalgalardan Meclis’in açılışına, Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’in ilanına uzanan; genç, yaşlı, çocuk, kadın ve erkek nice isimsiz Cumhuriyet kahramanının yarattığı Millî Mücadele serüvenini müzik, dans, muhteşem sahne tasarımı ve multimedya şovu eşliğinde soluk soluğa izleyeceksiniz. 100 kişilik dev kadronun bu eşsiz performansını kaçırmayın. 

FERİT ODMAN QUINTET // 24 OCAK // touché // 21.00

Ferit Odman Quintet, touché’de dinleyenleriyle buluşacak. Türkiye'de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman; Downbeat dergisinden dört yıldızla taçlandırılmış olan Autumn In New York ve Nommo albümlerindeki quintet aranjmanlarına yer verecek. Odman'ın quinteti ile hard-bop dünyasının derinlerinde güzel bir yolculuğa çıkacaksınız.

AİLE YALANLARI // 24-25 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30

Zorlu PSM ve Toy İstanbul ortak yapımcılığı ile Nermin Yıldırım’ın “Bavula Sığmayan” novella’sının birbiriyle bağlı ilk üç kısa öyküsünden kendi uyarladığı oyun olan, başrollerini Melisa Sözen, Ülkü Duru ve Müfit Kayacan'ın paylaştığı ve rejisörlüğünü Hakan Emre Ünal'ın üstlendiği “Aile Yalanları”, küçük bir aile trajedisini üç kahramanın da perspektifinden anlatarak, her birinin aynı olayı nasıl bambaşka şekillerde algılayıp yaşadığını gözler önüne serdiği hikayesiyle Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde temsillerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Belgin, bir gece yarısı annesinden beklenmedik bir telefon alır: “Baban beni aldatıyor.” Apar topar memlekete giden genç kadın, burada üç kişilik bir aile bilmecesinin içine düşer. Aile cenderesinde kendi yolunu bulmaya çalışan Belgin, ömrünün sonbaharında yeni bir hayat ihtimali arayan Kamuran ve herkes mutlu olsun istedikçe kendi dahil kimsecikleri mutlu etmeyi beceremeyen Müzeyyen’in buruk ama neşeli hikâyesi. Söylenenleriyle ama en çok da söylenemeyenleriyle tam bir aile hikâyesi. 

FLAPPER SWING // 25 OCAK // touché // 21.00

“Cazın altın çağı” olarak bilinen 1920'lerin 1930'ların müziğini ve atmosferini günümüze taşıyan Flapper Swing, otantik sound’u ve neşeli repertuarıyla touché’de, dinleyicilerini zamanda bir yolculuğa davet ediyor. Manouche gitarlar, kontrbas, saksafon ve vokalin sahnedeki uyumlu birlikteliği ile hem görsel hem işitsel olarak unutulmaz bir geceye hazır olun.

RAVEN PROJEKT PRESENT: GHEIST (LIVE) // 26 OCAK // %100 STUDIO // 20.00

26 Ocak'ta Zorlu PSM'de, Berlin merkezli prodüksiyon ve canlı performans grubu GHEIST ile elektriklenmiş bir akşama katılmaya hazırlanın. Şehrin en ünlü dans pistlerini fethetmeleri, ikonik Watergate'de düzenli performansları ile GHEIST, canlı Berlin müzik sahnesinin bir simgesi haline geldi. Son üç yılda GHEIST, zengin ve duygusal sesleriyle dünya çapında seyircileri büyüledi, progresif, house ve techno elementlerini ustaca harmanladı. Melankolik ve euforik unsurların karışımıyla karakterize edilen derin, melodik tarzları, onları elektronik müzik manzarasında ayrı bir yere koydu. Dinamik yelpazeleriyle övgü toplayan iki üyeli grup, sürükleyici canlı performanslar ile hibrit DJ setleri arasında sorunsuz bir geçiş yapıyor.

İNCESAZ // 26 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 20.30

İncesaz Murat Aydemir (tanbur), Derya Türkan (kemençe) ve Cengiz Onural (gitar) tarafından 1997 yılında kurulan ve ertesi yıl gruba kanunda Taner Sayacıoğlu’nun da katılmasıyla üçlü yolculuklarına Cengiz Onural’ın besteleriyle başladı. Zamanla Murat Aydemir bestelerinin yanı sıra gelenekselden günümüze Türk müziği repertuarından seçtikleri eserleri de kendi zevk ve anlayışlarına göre yorumladıkları şarkılarıyla 26 Ocak akşamı Zorlu PSM’de sahne almaya hazırlanıyorlar.  

ŞENAY LAMBAOĞLU // 26 OCAK // touché // 21.00

Şenay Lambaoğlu 26 Ocak'ta touché'de sahne almaya hazırlanıyor.

GÖKHAN ÜNVER "ÇOK TANIDIK" // 26 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 21.00

Gökhan Ünver, "Çok Tanıdık" isimli stand-up gösterisiyle Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi'ne geliyor.

DATE NIGHT WITH TUĞRUL TÜLEK // 27 OCAK // touché // 21.00

‘Tuğrul Tülek ile Date Night Şarkıları’ oyuncu, yönetmen ve müzisyen olarak sanat dünyasında farklı disiplinlerdeki performanslarıyla tanınan Tuğrul Tülek’in yeni sahne projesi. İlk “date”inizde nereye gideceğinizi bilmiyor musunuz? Ya da yıllardır birlikte olduğunuz, eşiniz, partneriniz, sevgilinize sürpriz bir gece mi hediye etmek istediniz? Yahut “deytle meytle işim olmaz sadece eğlenmek istiyorum” mu diyorsunuz? O zaman sizi Date Night Şarkıları gecesine alalım. Bir taraftan date hikayelerimizi, date facialarımızı, date zaferlerimizi paylaşırken bir taraftan da dünya müzik tarihinin en romantik, en klasik, en aşk dolu ya da anti-romantik şarkılarından oluşan seçkin bir repertuvarla sizi son derece şık bir geceye davet ediyoruz.

REDD SENFONİ // 27 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 21.00

REDD, senfonik konseriyle 27 Ocak'ta akşamı Turkcell Sahnesi'ne geliyor.

KUSURSUZ DÜNYA MÜZİKALİ // 28 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 15.00

Yirmi senedir çocuklarla en sevilen oyunları buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasının 2020 yılı kazananı Elif Sude Dobra’nın kaleme aldığı ‘Acayip Teknolojik Masallar’ hikayesinden sahneye uyarlanan Kusursuz Dünya Müzikali’yle bu sene de her yaştan izleyiciyle buluşuyor. Başrolünde Pınar Altuğ Atacan, Yağmur Topçu ve Yarkın Ünsal’ın yer aldığı, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde 7 ve 28 Ocak’ta izleyenleri yenilikçi dekoru ve kostümleri, müzikleri ve danslarıyla gerçek, sanal ve masal arasında bir yolculuğa çıkaran Kusursuz Dünya Müzikali sezon boyunca Zorlu PSM’de.  

KAAN SEKBAN STAND UP // 28 OCAK // TURKCELL PLATINUM SAHNESİ // 18.00

Kaan Sekban, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesinde sizlerle.

ŞEHİNŞAH // 28 OCAK // %100 STUDIO // 18.00

Şehinşah 28 Ocak'ta Zorlu PSM %100 Studio Sahnesi'nde.

CEM ADRIAN // 28 OCAK // TURKCELL SAHNESİ // 20.30

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, sevenleriyle buluşmaya devam ediyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin