25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali başlıyor

Bu yıl 25'incisi gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, "100’de 25" sloganıyla bu yıl 25 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

ozan
17 Ekim 2023 - 14:33
Viral

Bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 25 Ekim–5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. "100’de 25" sloganıyla düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Cengiz Özek’in üstlendiği festivalde, 8 ülkeden 10 oyun seyircilerle buluşacak.

Festivalde Türkiye’den 6 topluluğun 8 oyunu bulunuyor. Toplam 51 gösterinin sergileneceği festivalde film gösterimleri, atölyeler ve söyleşilerin yanı sıra Karagöz Figürleri Sergisi yer alacak.

23-10/17/kukla-festivali-1697543920.jpg

Yurt dışından oyunlar yer alacak

Çekya’dan Alfa Thatre’ın sergileyeceği "Bay Kaspar ve Tuhaf Ailesi", İtalya’dan Compagnia Follemente’nin "Erkekler Tülleri Sever", yine İtalya’dan Compagnia Walter Broggini’nin "Solo", Macaristan’dan MarkusZinhaz Puppet Thetare’ın "Uçuşun Tarihi" ve Slovenyalı topluluk Nebo Theatre’ın "Oda" oyunları sergilenecek.

Avrupa dışından ise Meksika’dan kukla sanatçısı Diego Ugalde’nin sergileyeceği "Buffalo" ve "Neşeli Kuklalar" adlı oyunların yanı sıra Özbekistan’ın Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti’nden gelecek olan Karakalpakistan Devlet Kukla Tiyatrosu’nun sergileyeceği "Sarayda Sihir" oyunları yer alacak.

Türkiye’den katılacak oyunlar açıklandı

Çağrı Yılmaz’ın sergileyeceği "Döngü: Patikalar", Tiyatro Gülgeç’in biri yetişkinlere ("Öfkenin Yakın Geçmişi"), diğeri çocuklara yönelik ("Turunç’un Bahçesi") iki oyunu ile İBB Şehir Tiyatroları’nın sergileyeceği kara tiyatro türündeki "Benim Küçük Yıldızım" oynanacak.

23-10/17/kukla.jpg

Karagöz'e özel bölüm

Geleneksel gölge tiyatrosu Karagöz’e de özel bir bölüm ayrılacak. Festivalde Cengiz Özek "Çöp Canavarı" ve "Büyülü Ağaç" adlı Karagöz oyunlarını sergilerken, Aytek Önal ise “Balık Tezgahı” adlı oyunu sergileyecek.

Restore edilen Turşucuzade Konağı Sıbyan Mektebi’nde festival boyunca Karagöz gösterileri, film gösterimleri, atölye ve söyleşilerin yanı sıra bir de Cengiz Özek tarafından açılacak Karagöz Figürleri Sergisi bulunacak.

Festivalin gösteri mekanları arasında Akbank Sanat, Alan Kadıköy, Fişekhane, DasDas, Turşucuzade Konağı Sıbyan Mektebi ve Mall of İstanbul yer alıyor. Turşucuzade Konağı ve Mall of İstanbul’daki gösteriler ücretsiz olarak sergilenirken, diğer mekanlardaki gösteriler için biletler biletinial.com’dan (DasDas için Mobilet.com) edinilebilir.

Festivalle ilgili detaylara http://www.kuklaistanbul.com/  adresinden ulaşılabilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin