3. Luma Kısa Film Festivali'nde ünlü akını yaşanacak!

Hayal ettiği̇ kısa film projelerini̇ gerçekleştirmek isteyen öğrencileri desteklemek ve genç yetenekleri̇ teşvik etmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Luma Kısa Film Festivali, 17-20 Ekim tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Festival kapsamında Damla Sönmez, Kerem Bürsin, Toygar Işıklı gibi dizi-film dünyasının tanınmış isimleri söyleşiler gerçekleştirecek.

ozan
17 Ekim 2023 - 11:25
Viral

Yeditepe üniversitesi Sinema Kulübü ile Ay Yapım işbirliğinde gerçekleştirilen festival kapsamında kısa film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmaları da düzenlenecek. Kısa Film Yarışması, Kısa Film Senaryo Yarışması ve Uzun Metraj Film Senaryosu Yarışması kategorilerinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni 20 Ekim 2023 Cuma günü, saat 20.30’da Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda gerçekleştirilecek.

23-10/17/1697527294_luma__1_.png

KISA FİLM YARIŞMASI

Kısa Film Yarışmasında yılın en iyi 10 öğrenci filmini belirlendi. Seçki içerisinden Çağrı Vila Lostuvalı, Emin Alper ve Meryem Yavuz’dan oluşan ana jürinin belirleyeceği bir filme “En İyi Kısa Film Ödülü” olarak 30 bin TL verilecek. Ayrıca 10 filmlik kısa film seçkisi festival kapsamında gösterilecek ve Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla bir kısa filme “İzleyici Ödülü” olarak 20 bin TL verilecek. Ayrıca jürinin uygun gördüğü bir filme 20 bin TL mansiyon ödülü de verilecek.

23-10/17/1697527296_luma__3_.png

KISA VE UZUN METRAJ SENARYO YARIŞMASI

Sektörün önde gelen isimlerinin ve Yeditepe Üniversitesi akademisyenlerinin jüriyi oluşturduğu Luma Kısa Film Festivali, üretim aşamasındaki projeleri destekleyerek genç yetenekli öğrencilerin senaryo yazmasını ve film çekmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Kısa Film Senaryo Yarışması kapsamında finale kalan öğrencilerin,  projelerini Armağan Lale, Damla Sönmez, Ece Yörenç’ten oluşan jüriye yapacakları sunumlar sonucunda belirlenecek üç kısa film projesine 40 bin’er TL kısa film yapım desteği ödülü; Jürisi Çağla Zencirci, Erdi Işık, Meriç Acemi’den oluşan Uzun Metraj Senaryo yarışmasında da bir projeye “En İyi Senaryo Ödülü” olarak 40 bin TL destek verilecek. Ayrıca Jürinin uygun gördüğü bir senaryoya 20 bin TL mansiyon ödülü de verilecek.

23-10/17/1697527296_luma__4_.png

DANIŞMA KURULU

Luma Kısa Film Festivali, alanında ünlü çok sayıda yapımcı, yönetmen ve oyuncudan oluşan Danışma Kurulunun katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Ercan Kesal, Yamaç Okur, Ceylan Özgün Özçelik, Damla Sönmez, Michael Önder, Armağan Lale, Mehmet Göksu, Alican Durbaş, Öykü Ersoy ve Yeditepe Üniversitesi geçmiş dönem Sinema Kulübü Başkanları Umut Ege Özkan, Mehmet Anıl Acar ve Berkay Onur Akkaya’dan oluşan Danışma Kurulu üyeleri öğrencilere festivalin planlanması ve yürütülmesi aşamalarında destek veriyor.

23-10/17/1697527297_luma__6_.png

FİNALİSTLER

Kısa Film kategorisindeki finalistler: Kağan Tığlı’ “Aile Fotoğrafı”, Sevin Yaman “Ben Sen O Biz Siz Onlar”, Ferhat Ertan “Çember”, Mehmet Acaruk “Elma”, Miray Kavas “Geriye Sarılmış Kasetler”, Gülner Tuncer “Mola”, Bora Yavuz Subaşı “Pamuk Prenses ve Cüce”,  Zeynep Sude Karabulut “Sonsuza Dek Birlikte’, Hüseyin Demirkan “Tempus” ve  Atakan Köse’ ve Mert Akbay’ın yönetmenliğini yaptığı “The Haze”, adlı çalışmalar finalist olmaya hak kazandı.

Kısa Metraj Senaryo kategorisindeki finalistler: Raci Gündoğan “Babil Kulesi”, Şeyma Şahin “Bahçada Yeşil Çınar”, Ozan Sertdemir “Bir Erkeğin Kalbine Giden Yol”, Armağan Berk Selçuk “Burunoloji”, Buğra Özverel “Hangi Yarısını Sevmeli İnsan”, Utku Çırak “Kabuk”, Hacer Usta “Kul Hakkında”, Mert Erez “Rehber”, Gökşin Doğa Egesoy “Yangın Bizim Evde Değildi”, adlı senaryolar finalist olmaya hak kazandı.

Uzun Metraj Senaryo Kategorisindeki finalistler: Ozan Sertdemir “Armoni”, Alkım Özmen “Benim Mutlu Ailem”,  Başar Dermenci “Fülane”, Eda Bebek “Hep Aklımda”, Zeynep Hasbek “Son Aydınlar” adlı eserler Uzun Metraj Senaryo kategorisinde finalist olmaya hak kazandı. 

23-10/17/1697527350_luma__2_.png

Luma Kısa Film Festivali ile ilgili detaylı bilgiye https://lumakisafilm.yeditepe.edu.tr/ adresi üzerinden ulaşmak mümkün.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin