43. İstanbul Film Festivali'nin restore ettireceği film belli oldu

Bu yıl 43. kez gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali'nde Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği "Hayallerim, Aşkım ve Sen"in restore edileceği açıklandı. Türkan Şoray ile Oğuz Tunç'un başrolünde yer aldığı filmin restore edilmiş hali, 17-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. İstanbul Film Festivali’nde sinemaseverlerle buluşacak.

Berfin Sengil
17 Ocak 2024 - 14:38
Viral

İstanbul Film Festivali, sinemamızın önemli yapımlarını restore ederek yeniden sinemaseverlerle buluşturmayı sürdürüyor. Festival bu kez Zurich Sigorta desteğiyle Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini, Ümit Ünal'ın senaristliğini üstlendiği ve başrollerinde Türkan Şoray ile Oğuz Tunç'un yer aldığı 1987 yapımı "Hayallerim, Aşkım ve Sen" filminin restoresini gerçekleştirecek. Filmin restore edilmiş hali, 17-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. İstanbul Film Festivali’nde sinemaseverlerle buluşacak.

'HAYALLERİM, AŞKIM VE SEN'

"Hayallerim, Aşkım ve Sen", naif bir senaristin ünlü bir yıldıza aşkının hikayesi paralelinde Yeşilçam sistem ve ortamını anlatır. Filmin kahramanı, senarist Coşkun, çocukluk yıllarından beri ünlü yıldız Derya Altınay'a âşıktır. Öyle ki, onun canlandırdığı kurmaca film kahramanları Nuran ile Melek, genç adamın hayatına sızmışlardır. Coşkun, Derya ile tanışma fırsatı bulur; düşsel bir aşk hikâyesi yazar, bu senaryo sonunda filme çekilir ve başrolü de Derya oynar fakat ortaya çıkan film beklentilerden uzaktır.

"Hayallerim, Aşkım ve Sen", Cezayir'deki 2. Akdeniz Ülkeleri Film Festivali'nde Türkan Şoray'a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getirdi. Film, 24. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi 3. Film ödüllerini kazandı. Sinema Yazarları Derneği tarafından ‘87-’88 Sezonu En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında ödüllendirildi.

Atıf Yılmaz’ın yönettiği "Hayallerim, Aşkım ve Sen"in senaristi Ümit Ünal, görüntü yönetmeni Çetin Tunca, kurgucusu Mevlüt Koçak, yapımcısı Cengiz Ergun. Filmde yer alan tangoların bestecisi ise Esin Engin. Filmde başroldeki Türkan Şoray ile Oğuz Tunç'un yanı sıra Müşfik Kenter, Engin İnal, Fatoş Sezer, Cihat Tamer, Tuncay Akça da rol alıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin