Açlık Oyunları'nın devam filmi gişede lider oldu

17 Kasım'da vizyone giren Açlık Oyunları'nın devam filmi "Kuşların ve Yılanların Şarkısı", vizyondaki ilk haftasında ABD sinemalarında 44 milyon dolar, dünya çapında ise 98 milyon dolar hasılat elde ederek gişenin galibi oldu. Açlık Oyunları'nın devam filmi ne anlatıyor? Kuşların ve Yılanların Şarkısı'nda kimler rol alıyor?

ozan
21 Kasım 2023 - 10:46
Viral

Geçtiğimiz Cuma günü tüm dünyayla aynı anda vizyona giren ve Türkiye dağıtımını A90 Pictures’ın yaptığı Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı gişede tam olarak beklentiyi karşılamasa da yine de büyük bir başarıya imza attı. Film, vizyondaki ilk haftasında ABD sinemalarında 44 milyon dolar, dünya çapında ise 98 milyon dolar hasılat elde ederken gişe hasılatında ilk sıraya yerleşti.

Francis Lawrence yönetmenliğindeki aksiyon filmi Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı (The Ballad of Songbirds & Snakes), Panem'in başına geçmesinden yıllar önce, 18 yaşındaki Coriolanus Snow'un hikayesini konu ediniyor. Capitol'de gözden düşen, solmakta olan bir soyun son umudu olan Coriolanus Snow, 10. Açlık Oyunları için 12. Bölge'den Lucy Gray Baird'in mentoru olarak seçilir. Güçlerini birleştiren Snow ve Lucy'nin hayatta kalmak için zamana karşı yarışı, sonunda kimin ötücü kuş, kimin yılan olduğunu ortaya çıkaracaktır.

23-11/21/aclik-oyunlari-otucu-kuslarin-ve-yilanlarin-sarkisi.jpg

Açlık Oyunları, Kız Kulesi'nde!

Filmde teknolojiden yararlanılarak Kız Kulesi'ne de yer veriliyor. Bizans kralının kızının bir yılan tarafından öldürüleceği kehanetini öğrenip kuleyi inşa etmesi efsanesi, prensesi yılanlardan korumak için kuleyi yaptıran kralın, kızının ölümüne engel olamaması ve kehanetin gerçekleşmesi filme konu oluyor.

Fransa'da Eyfel Kulesi’ne uygulanan 3D CGI tekniğiyle İstanbul'un efsanevi ve göz alıcı yapısı Kız Kulesi de filmdeki yerini aldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin