resim yok
11 Aralık 2006 - 00:00

Binbir Gece adlı dizideki ahlaksız teklif, RTÜK'e takıldı. Son dönemin en çok konuşulan televizyon dizisi “Binbir Gece”, RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) gündemine geliyor. Üst Kurul, gelen şikayetleri, önümüzdeki hafta yapacağı olağan toplantıda değerlendirecek. Şikayetler doğrultusunda dizinin yayınlandığı kanala uyarı ya da program durdurma cezası verilebilir. Başrollerini Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun ve Ceyda Düvenci’nin paylaştıkları Kanal D’de salı akşamları yayınlanan “Binbir Gece” dizisiyle ilgili RTÜK’e çok sayıda şikayet iletildi. Çocuğunun ameliyat parası için patronunun bir gecelik ilişki karşılığında 150 bin dolar teklifini kabul eden kadının konu edildiği dizinin ilerleyen bölümlerinde teklifin yinelenmesinin, tepkilerin artmasına neden olduğu belirtildi. RTÜK yetkilileri, Yayın İzleme ve Değerlendirme raporları ile vatandaşların diziye yönelik şikayetlerini, bu önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda ele alacak. Diziden etkilenerek, bir öğrencinin arkadaşına benzer şekilde teklifte bulunduğu haberleri de bu hafta basına yansımıştı. Üst Kurul toplantıda yapacağı değerlendirmede, dizinin RTÜK Kanunu’nda yer alan yayın ilkelerine aykırı unsurlarını tespit eder ve şikayetleri yerinde bulursa, kanala uyarı ya da programa ceza verebilir. Üst Kurul’a iletilen şikayetlerin büyük bölümünü, “dizide işlenen temanın çocukların ve gençlerin psikolojisi üzerinde olumsuz etki yaptığı”, “espri de olsa konunun gençler tarafından sohbetlerde dile getirildiği” yönünde tepkilerin oluşturduğu öğrenildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin