Aktör ve film yapımcısı Stephen Furst hayatını kaybetti!

St. Elsewhereve ve Babylon 5 gibi dizilerde rol alan aktör ve film yapımcısı Stephen Furst hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
18 Haziran 2017 - 13:52
Gündem

St. Elsewhereve ve Babylon 5 gibi dizilerde rol alan aktör ve film yapımcısı Stephen Furst hayatını kaybetti.

63 yaşındaki Furst, şeker hastalığına bağlı komplikasyonlar nedeniyle Los Angeles yakınlarındaki Moorpark, Kaliforniya'daki evinde dün ölü bulundu.

Ölüm haberi, aktörün oğulları Nathan ve Griffith Furst tarafından sosyal medya üzerinden dün akşam duyuruldu.

17-06/18/st-elsewhere.jpg

FURST'ÜN KARİYERİ VE UNUTULMAZ ROLLERİ

1978 yapımı Animal House (Çılgınlar Okulu) filmiyle dikkatleri üzerine çeken Furst bu film öncesinde televizyon ve sinemada küçük rollerle kariyerine başlamıştı. Aktör 1979 yılındaki kısa ömürlü televizon dizisi Delta House'da Animal House'daki karakteri Kent 'Flounder' Dorfman'a hayat vermeye devam etti.

The Jeffersons, Chips ve Newhart gibi çeşitli televizyon dizilerinde konuk oyuncu olarak yer aldıktan sonra Furst'ün ikinci önemli rolü ise NBC'nin ezber bozan dizisi St. Elsewhere ile gerçekleşti. Oyuncu bu dizide 97 bölüm boyunca Dr. Elliot Axelrod karakterine hayat verdi.

1994-1998 seneleri arasında Babylon 5'te Vir Cotto karakterini canlandıran, 2000-2011 seneleri arasında animasyon dizisi Buzz Lightyear of Star Command'da Booster'a sesiyle hayat veren Furst'ün son dönemde rol aldığı diğer diziler arasında Scrubs (Dr. Franklyn) ve Chicago Hope (Dr. Elliot Feinstein) bulunuyordu.

Furst'ün karısı Lorraine Wright da bu sene içinde hayata gözlerini yummuştu.

Bu üzücü gelişmenin ardından aktörün yakınları ve arkadaşları sosyal medya üzerinden üzüntülerini dile getirdiler.

17-06/18/hurst-olumu-icin-atilan-tweetler.png

17-06/18/bruce-boxleitner-twitter.png

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin