Alparslan: Büyük Selçuklu'nun 59. Bölümüne Ani’nin Türkler’in eline geçmesi damgasını vurdu!

TRT'nin başrolünde Barış Arduç'un yer aldığı sevilen dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu 59. bölümüyle ekrana geldi. Peki Alparslan: Büyük Selçuklu'nun 59. bölümünde neler yaşandı? Alparslan: Büyük Selçuklu 60. bölümde fragmanı yayınlandı mı? Alparslan: Büyük Selçuklu'nun 60. bölümünde neler olacak? Alparslan: Büyük Selçuklu'nun konusu ne? Alparslan: Büyük Selçuklu reytinglerde kaçıncı oldu?

Volkan Usta
13 Haziran 2023 - 12:38
Kültür Sanat

TRT 1 ekranlarına damga vuran pazartesi günleri izleyicileri ekrana kilitleyen Alparslan: Büyük Selçuklu, yine büyük beğeni toplayarak zirvelerde yer aldı.

23-06/13/dsc09685.JPG

 

Dizinin 59. bölümünde neler oldu?

Alparslan, Selçuklu’ nun Ermeni Prensiği ile ittifak yapması için Kürige ile görüşüp, kızı Luiza için evlilik konusunu konuşmuştu. Bu teklife sıcak bakan Kürige, kızı Luiza’ nın da rızası olur ise bu evliliğin olacağını dile getirdi. Seferiye, Alparslan’ın Ermeni Prensliği'ne yaptığı ziyaretten dolayı kahroldu ve sarayı terk etti.

23-06/13/dsc03801.JPG

Seferiye’nin sarayı terk ettiğini duyan Alparslan, öfkelendi. Alparslan, Seferiye’nin karşısına geçip onunla konuştu. Bu evliliği kendisi için değil de Yakuti için teklif ettiğini söyledi. Kürige’nin kızı Luiza’yı Yakuti ’ye istediklerini öğrenen Seferiye şaşkınlıkla kaldı. Alparslan ise böylelikle Seferiye’nin gönlünü almayı başardı.

23-06/13/dsc00484.JPG

Alparslan ve Kürige’nin ittifak yapacaklarını duyan Diyojen, öfkelendi ve Kürige’nin huzuruna gitti. Kürige ve kızı Luiza ’ya böyle bir ittifaka izin vermeyeceğini söyledi. Diyojen’e boyun eğmeyen Kürige, öldürüldü. Babasının ölümüne sebep olan Diyojen, Luiza ’nın da nefretini kazanırken, Luiza’yı kendine tutsak etti.

23-06/13/dsc00320.JPG

Alparslan bütün meselelerini halledip Ani seferinin hareket emrini verdi ve Ani’nin üzerine yürümeye başladı. Diyojen, Alparslan’ı durdurmak ve zorlu hamlelerinin üstesinden gelebilmek için harekete geçse de Alparslan Ani’yi fethetti ve sancağını astı.

23-06/13/dsc09503.JPG

Heyecan ve aksiyon dolu bölümüyle Alparslan: Büyük Selçuklu 19 Haziran Pazartesi TRT 1’de...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin