Aslı Özge imzalı 'Faruk' filmi 74. Berlin Film Festivali'nde!

Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Faruk’, dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Bu sene 15-25 Şubat tarihleri arasında yapılacak festivalde ‘Faruk’ Panorama Bölümü’nde seyirciyle buluşacak.

Berfin Sengil
15 Aralık 2023 - 13:16
Viral

Filmleriyle ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödülle dönen yönetmen Aslı Özge’nin yeni uzun metrajlı filmi ‘Faruk’74. Berlin Film Festivali’nin Panorama Bölümü’ne kabul edildi.

Aslı Özge’nin Almanya’da çektiği bir önceki filmi ‘Kara Kutu’Münih Film Festivali’nde Yeni Alman Sineması Bölümü’nün açılış filmi olurken, son olarak Ekim ayında düzenlenen Roma Film Festivali‘nden En İyi Senaryo Ödülü’nü almıştı.

Yıkımın Ortasından Çıkan Bir Karakter

Beşinci filmi ‘Faruk’ ile başarılı bir çıkış yaptığı ilk filmi ‘Köprüdekiler’in izinden giden Özge, yine gerçeklik ile kurgu arasındaki çizginin izini sürüyor. Filmde, 90 yaşlarındaki Faruk’un yaşadığı apartman, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacaktır. Kızı bu yıkım üzerine bir film yapmaya karar verince Faruk filmin ana karakteri haline gelir. Faruk yıkım sürecini geciktirmek umuduyla bina yönetimi toplantılarına katılırken, gerçeklik ve kurgu yavaş yavaş iç içe geçer ve ikisi arasındaki çizgi bulanıklaşmaya başlar.

Kalabalıklar İçinde Ayakta Kalma Çabası

Aslı Özge'nin gerçek mekânlarda çekilen, gerçek karakterlerden ve olaylardan esinlenen yeni filmi, sadece kentsel dönüşümün etkilerini değil, aynı zamanda bir baba-kız ilişkisinin karmaşıklıklarını da göstererek, İstanbul kalabalığının içinde ayakta kalmaya çalışan yaşlı bir adamın hayatına benzersiz ve samimi bir bakış sunuyor.

3 Ülkenin Ortak Yapımı

Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı olan filmin yapımcılığını FC Istanbul, EEE Films,Parallel 45 ve The Post Republic üstleniyor. Faruk ÖzgeDerya ErkenciGönül GezerAlibey GünerNurdan ÇakmakBegüm Güzeldoğu ve Semih Arslanoğlu’nun rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen yapıyor.

Filmin Berlin’deki dünya prömiyerinin ardından 2024’te Türkiye’de sinemaseverlerle buluşması planlanıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin