Avlu dizisi dünya basınında konuşuluyor!

Başarılı dizi Avlu yabancı basında.

Merve Mutlu
18 Ekim 2019 - 17:08
Magazin

Başrolünde Deniz karakteri ile Demet Evgar'ın, Azra karakteri ile Ceren Moray'ın yer aldığı ve kadrodan henüz ayrılan Nursel Köse'nin de Kudret karakterini başarıyla canlandırdığı Avlu dizisi, yabancı basının da gündemine girdi.

19-10/18/avlu-dizisi.jpg

Avlu dizisinin resmi Instagram hesabının paylaştığı bilgiye göre: Ünlü Amerikan Variety dergisine haber olan Avlu dizisi hakkında Netflix’in, Avustralya hapishane draması "Wentworth" un Türk uyarlaması olan "Avlu" nun global haklarını alındığını duyurduğundan bahsetti.

19-10/18/avlu-dunya-basinin-da.jpg

İstanbul'da bir kadın cezaevinde geçen ve kadınların yalnızca yaşamına değil yaşamlarının perde arkasına da dokunan güçlü bir yanı olan uyarlama dizi hakkında  Variety’de şöyle bahsedildi:

Yapımcı Hayri Aslan, Limon Film tarafından yapılan "Avlu", İstanbul'da bir kadın cezaevinde geçiyor. "Avlu", uzun süredir şiddet gördüğü, eşini vurduğu iddiasıyla tutuklanan Deniz’in, girdiği cezaevindeki hayata uyum çabalarını ve diğer mahkûmlarla ilişkilerini anlatan, demir parmaklıkların ardında hayatta kalmaya çalışan kadınların hikâyesi.

Limon Film’in yaptığı anlaşmaya göre 18 Ekim Cuma günü Netflix’te yayına giriyor.
Türkiye’de 2018 yılının Mart ayında Star TV' de yayına başlayan dizi çok iyi bir performans sergileyerek 2. Sezonda bölüm satışını üç katına çıkardı.

Fremantle tarafından üretilen "Wentworth" 158 bölgeye satıldı ve Hollanda'da “Celblok H”, Almanya'da “Blok B - Unter Tutuklama” ve Belçika'da "Gent-West" olarak uyarlandı.

Fremantle'deki EMEA dağıtım başkanı Jamie Lynn, "Avlu", çok büyük bir rekabetin yaşandığı Türkiye drama pazarında gerçekten öne çıkan cesur, modern ve çığır açan bir dizi ”dedi.

Limon Film'in sahibi Hayri Aslan, “Netflix'te küresel olarak yayınlanacak olan 'Avlu'nun yayını bizim için çok büyük bir başarı, ve bunun da uluslararası izleyiciler tarafından sevileceğine ve takip edileceğine inanıyorum”

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin