Avlu dizisi hangi diziden uyarlama? Konusu ne?

Yapımcılığını Limon Film'in üstlendiği Star Tv'nin merakla beklenen Avlu dizisi hangi diziden uyarlanmıştır ?

Nurşah
26 Mart 2018 - 11:45
Yeni Bölüm

Başrollerinde başarılı kadın oyuncularımızdan Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse'yi izleyeceğimiz Avlu hangi diziden uyarlandı? Konusu ne?

18-03/26/avlu-dizi-uyarlama-mi.jpg

Avlu dizisinin konusu nedir?

Avlu dizisinde, özgürlüğünden ödün vermeyen, ülkenin yıllardır yaşadıkları olaylara sağır kaldığı ve bu hayat yolunda tek başına kalmış kadınların hikayeleri anlatılıyor. Karakuyu Cezaevi sakinlerinin anladıldığı dizi merakla bekleniyor.

Ülkemizde hapishanedeki kadınların hayatını anlatan Parmaklıklar Ardında isimli bir dizi geçmiş senelerde yayınlanmış ve diziseverlerin büyük ilgisini çekmişti. İzleyiciler Avlu dizisinin de ona benzer bir dizi olması yönündeki umutlarını dile getirdiler. Ayrıca dizi daha yayınlanmaya başlamadan uyarlama olduğu yönünde çeşitli söylentiler dolaşmaya başladı... Avlu uyarlama mı?

18-03/26/prisoner-dizi.png

Avlu hangi diziden uyarlama?

Limon Film imzası taşıyan dizinin ilk olarak Avusturalya televizyonlarında gösterime giren Prisoner isimli diziden uyarlama olduğu iddia ediliyor. Prisoner dizisi 1979-1985 yılları arasında gösterimde kalmış ve başlangıçta 16 bölümlük bir yapım olarak tasarlansa da toplamda 692 bölüm olarak yayınlanmıştır. Sevilen dizi ilerleyen senelerde Wentworth adı ile Amerikan televizyonları için yeniden çekilmiştir... Wentworth dizisi ise 2013 senesinde yayınlanmaya başlamıştır. Hala devam eden dizi şu an 8. sezondadır...

Prisoner dizisinin konusu

Prisoner (Mahkum) dizisi, "Eğer bir hapishanenin bir erkek için cehennem olduğunu düşünüyorsanız, bir kadın için neye benzediğini hayal edin" sloganı ile başlamıştır. Dizide, mahkum olan kadınların bu hapislik durumu ile başa çıkmaları anlatılıyor. Aynı zamanda bir hapishanenin içinde sıkışıp kalan kadınlar arasındaki arkadaşlık ve güç ilişkileri ve hapishane memurlarının hayatları da dizide işlenen konular arasında...

Bölümlerin dakikaları 41 ile 55 arasında değişen Prisoner dönenim ünlü oyuncularını kadrosuna dahil etmişti. 

18-03/26/avlu-prisoner-dizi-1522053131.jpg

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin