Aydan Şener, Çalıkuşu dizisindeki Feride rolü için kimi önerdi?

Aydan Şener: Fahriye Çalıkuşu'na çok yakışır

resim yok
07 Haziran 2013 - 10:38
Magazin

Aydan Şener: Fahriye Çalıkuşu'na çok yakışır

Bugün gazetesinin haberine göre 27 yıl önce ‘Çalıkuşu’ adlı dizide Feride’yi canlandırarak hafızalara kazınan Aydan Şener, yenisi çekilecek olan dizinin başrolü için Fahriye Evcen’i önerdi.

 

''Her şeyiyle...''

Şener, “Fahriye her şeyiyle çok uygun” dedi.

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı eserinden televizyona uyarlanan ‘Çalıkuşu’, kısa bir süre sonra yeniden dizi seyircisine ‘merhaba’ diyecek.

Dizide Çalıkuşu Feride’yi, Fahriye Evcen veya Merve Boluğur’un canlandıracağı konuşulurken, yıllar önce bu rolle unutulmazlar arasına giren Aydan Şener kendi favorisini açıkladı.

KAŞI, GÖZÜ ÇOK UYGUN

Evcen ve Boluğur arasında bir seçim yapan Şener:

“Koyu renk saçları, beyaz teni, kaşları ve gözleriyle Fahriye romandaki Feride’ye çok daha uyuyor” diye konuştu.

Şener’in bu önerisini yapımcı firmanın kale alıp almayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

Konuk oyuncu oldu

Azerbaycan’da yayınlanan bir dizide konuk oyuncu olan Aydan Şener, bölüm başına 30 bin lira alarak Azeri oyuncuları beşe katladı.

Bu ülkede çok sevildiğini söyleyen Şener, “Azeri televizyonlarında dizi sürelerinin 40-45 dakika olması çok insani şartlar oluşturuyor” diye konuştu.
[reklam]
Roman hakkında

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır.

Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakit Gazetesi'nde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

Çalıkuşu, duygusal bir olayı anlatmakla birlikte dönemin toplumsal sorunlarının eleştirel olarak da ortaya koymaktadır. Çalıkuşu, Türkiye'de yeni ve modern bir dönemin başlamasını özendiren bir roman olarak kabul edilmektedir.

Feride: Anadoluda öğretmenlik yapan İstanbul terbiyesi almış bir kadın (ana karakter). Kamuran: Feride'nin kuzeni ayrıca eşi. Munise: Feride'nin Zeyniler köyündeki öğrencisi ona acıyıp evlat edindi.

 

FAHRİYE EVCEN'İN BÜYÜK KORKUSU NE? İŞTE CEVABI!


 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin