Aydan Şener'den çok özel açıklamalar!

Çalıkuşu ile gönülleri fetheden Aydan Şener'den açıklamalar...

resim yok
03 Kasım 2013 - 09:41
Röportaj

Yıllar önce rol aldığı 'Çalıkuşu' dizisiyle 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran Aydan Şener, çok özel açıklamalar yaptı.

30 yıllık sanat hayatında kimseye tepeden bakmadığını belirten Şener, ''Egolarıma teslim olmadım. Hırslarım olmadı zira toprak olacağımı biliyorum'' dedi.

1983 yılında 'Küçük Ağa' dizisiyle oyunculuğa başlayan Aydan Şener bu sene meslek hayatının 30'uncu yılını kutluyor. Şöhreti  'Çalıkuşu' dizisinde canlandırdığı 'Feride' rolüyle yakalayan ünlü oyuncunun 23 yaşındaki kızı Ecem de annesinin mesleğini seçti ve bu sezon 'Medcezir' dizisinde oyunculuğa başladı.

 

Aydan Şener ile Çalıkuşu'nu, şöhreti, mesleğini ve kısacası hayatı konuştuk.

Şöhret olmak kolay ancak saygın şöhret olmak çok zor. Özellikle bunu başardığım için çok mutluyum. Bugüne kadar kimseye tepeden bakmadım. Nereye gitsem sevgi ve saygı görüyorum.

* Halkın gerçek sevgisini kazandığınıza inanıyor musunuz?

Halkın gerçek sevgisini tattım, hâlâ da tadıyorum. Ben kaderciyim. Çok güzel yerlere geldim, Allah'a şükür ki bunları yaşadım. Her yönden hayatımı dolu dolu yaşadım. Şöhreti tattım, bir evladım oldu, hayat bana güzellikler sundu, onun içinde şükrediyorum.

* Bugün bulunduğunuz noktadan memnun musunuz?

Çok memnunum. Niye olmayayım ki ''Şöyle olsaydı daha iyi olurdu'' asla demem çünkü yaşadığım her şeyden dolayı çok mutluyum.

* Özel hayatınızda da hep böyle naif misiniz? Hiçbir şey talep etmez misiniz?

Hiç öyle bir insan değilim. Biraz görünüşüm naif. Ama tabii insanları kırmamaya çalışırım, iyi ilişkiler kurmaya çalışırım, hoşgörülüyümdür. Çünkü bu hayatın ne kadar boş olduğunu bilen, bir gün toprak olacağımızın farkında olan bir kadınım. Onun için hırslarım yok. Her şey çok boş.

* 20’li yaşlarda da böyle miydiniz?

Kendimi bildim bileli böyleyimdir. Böyle olgun bir tarafım var benim. Çok çocuksu taraflarım da vardır. Yakın zamanda annemi kaybettim, artık hepten böyle düşünüyorum.

 

SANAT CAMiASINDA DOSTLUK YOK

* Sanat camiasından dostlarınız var mı? Bu camiadaki dostluklara inanıyor musunuz?   

Yok, sıkı fıkı görüştüğüm ünlü bir dostum yok. Herkesle arkadaşım. Bir yerde karşılaştığımız zaman herkesle bir merhabam var. Ancak özel hayatımda görüştüğüm çok az insan var. Çok eledim çevremdeki insanları. Bana negatif duygular verecek herkesi hayatımdan çıkardım. Şimdi az ve öz kişiyle görüşüyorum.

* Çok dost kazığı mı yediniz?

Zaman zaman dost kazığı yediğim oldu ve oluyor da. Arkamdan dolap çevirenler, dedikodu yapanlar, iftira atanlar oldu. Bu camiadaki dostluklara inanmıyorum. Çok rekabet ortamı var. Rekabet kıskançlık doğuruyor. Hele ki aynı cinstenseniz mutlaka kıskançlık olur. Güzelliğini kıskanacaktır, şöhretini kıskanacaktır.

 

HİÇ ESTETİK YAPTIRMADIM

* Sizi akıp geçen yıllar hiç yaşlandırmıyor, bir formülünüz var mı?

Bir formülüm yok açıkçası. Ben doğallıktan yanayım. Botoks, motoks hiçbir şey yaptırmıyorum. Bir estetik operasyon falan da yaptırmadım. Belki ilerleyen yıllarda yaptırabilirim ama kesinlikle yüz hatlarımın değişmemesi şartıyla. Özellikle o dudakları yaptıranlar çok değişik bir görünüme kavuşuyor. Onu hiç sevmiyorum.[reklam]

PAZARDAN GiYiNiRiM

* Aydan Şener’in maddi olarak geleceği garanti altında mı?

Evet, çok şükür. Bu saatten sonra hiç çalışmasam da kazandığım paralarla rahat rahat geçinirim. Çok büyük hırslarım olmadı. Yoksa paraya ihtiyaç hiç bitmez. Bundan sonra hiç çalışmasam da hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirim.

* Lüks tutkularınız var mı?

Hiç yoktur. Marka da giyerim, pazardan çok beğendiğim, bana yakışan bir kıyafeti de gocunmam giyerim. Lükse değil ama konforuma düşkünümdür. Rahatıma düşkünümdür. Mesela iyi bir yerde oturmayı isterim.

 

BEN VAROŞTAN GELMEDiM

* Şöhret sizin başınızı da döndürdü mü?

Bana şöhreti 'Çalıkuşu' kazandırdı. Henüz 21 yaşındaydım. Korkunç bir ilgi oldu. Ben de “Aydan sen neymişsin” oldum ama şöhretin büyüsünü çabuk atlattım. Altyapı çok önemli. Geldiğin yer, ailen. Ben varoştan gelmedim. Orta halli ama çok iyi bir ailenin kızıydım. Onun içinde kendimi fazla şöhrete kaptırmadım.

* Hülya Avşar ya da  Gülben Ergen gibi medyatik bir isim olmak istemez miydiniz?

Hayır, onlar gibi olmak istemedim. Hiçbir zaman magazinle vıcık vıcık bir ilişkim olmadı. Hep mesafeliydim. Fakat uzak da kalmadım. Yani kıyısından köşesinden ister istemez magazinin içinde oldum. Ama ben içimdeki naifliği, çekingenliği, utangaçlığı hiçbir zaman kaybetmedim. Benim tarzım çok fazla ortada bulunmak olmadı. Bir dönem sahneye çıkan sanatçılara basın çok fazla ilgi gösteriyordu. Birbirlerine laf attılar, polemik çıkardılar. Yani ne kadar çok magazinde, dolayısıyla televizyonda görünürsen sanki o kadar büyük bir starsın gibi muamele yapıldı. Ben onu tercih etmedim.

 

''ÇALIKUŞU'NDAN PARA KAZANMADIM''

* Onca yıl bu işi yapmış bir oyuncu olarak dizilerden çok para kazandınız mı?

Kazandım tabii, bunu inkar edemem. Ama 'Çalıkuşu'ndan para kazanmadım. Çünkü o bir TRT dizisiydi. O dönem TRT'nin verdiği ücretler çok komikti. Üstelik 7 bölümdü. 90'lı yıllarda, özel kanallar açıldıktan sonra para kazandım. Yatırım yapabilecek kadar para kazandım. Reklam filmlerinden de kazandım, yan gelirler de oldu.
 

 

ÜNLÜ İSİMLERİN YENİ GÜZELLİK İKSİRİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin