resim yok
21 Eylül 2007 - 00:00

Binnur Kaya bu sütunlardan çokça övgü aldı. Yabancı Damat ve Hadi Uç Bakalım dizilerindeki, Babam ve Oğlum, İnşaat, Küçük Kıyamet filmlerindeki harika performansına buradan alkış tutum. Avrupa Yakası'nın yeni sezondaki ilk bölümünü izleyince bu övgülerimin abartılı olmadığını bir kez daha gördüm. "Şahika", Avrupa Yakası'nın yeni lokomotifi olacağa benziyor. Benim asıl takdir ettiğim, Binnur Kaya'nın "karakter" yelpazesinin genişliği. Daha önce de yazmıştım. "Tek tip" rollerin kuşatmasında hapsolan oyuncuları sevmem. Ben bir oyuncuyu ne kadar farklı rolde görürsem, oyunculuk yeteneğinden o denli emin olurum. Özel hayatta "karakterli" olmak ne kadar büyük erdem ise, oyunculukta "karaktersiz" olmak o denli makbuldür. (Umarım doğru anlatabilmişimdir) Binnur, Yabancı Damat'taki saf, şaşkın, avam ama sempatik kadın rolünü üzerinden sıyırıp, Avrupa Yakası'nda bambaşka bir ruha bürünmüş. Şuh, çıkarcı, ara bozucu, parasıyla dünyayı satın alabileceğine inanan, ihtiraslı sosyete dilberi Şahika'yı canlandırabilecek en son kişinin bizim Binnur Kaya olduğunu düşünürken, karşıma enfes bir canlandırma çıktı. Vallahi helâl olsun!.. Dizinin yenilerinden Gürgen Öz ise henüz ısınma turlarında. Avrupa Yakası'ndaki tiplemelerin karikatürize ve abartılı karakterler olması, Gürgen'in işine yarayacak gibi. Zira o da bu kulvarda koşuyor. Tavrı biraz Burhan Altıntop'u anımsatsa da gelecek bölümlerde karakter yerli yerine oturacaktır. Bu arada Kapıcı Sabit Efendi'nin yıldızı giderek parlıyor. Gülse Birsel'in bu karaktere önümüzdeki günlerde biraz daha ağırlık vereceğini tahmin ediyorum. Diziden ayrılan Gaffur için söylenen, "Memlekete marangozluk öğrenmeye gitti" sözü ise bana hayli manidar geldi. (Unutmadan, Peker Açıkalın'ın "başrolde oynadığı" Güldür Bakalım, Show'dan sonra FOX ekranlarında da tutunamadı ve yayından kaldırıldı) Gazanfer Özcan ile Hümeyra'ya övgü düzmeye ise kelime dağarcığım yetmez. Sadece ikisi kalsa bile bu dizi izlenir!.. Bu arada bazı sahnelerin gereksiz yere uzatılarak, dizinin temposunu düşürdüğünü fark ettim. Örneğin, Aslı ile Burhan'ın otomobildeki sahnesi, ekran başındakileri zapping'e davet ediyordu. Güldürü dizisi olarak yola çıkanların iki haftada sapır sapır döküldüğü ekranlarda, Avrupa Yakası bir klasik olarak kalmaya devam edecek gibi... Yüksel Aytuğ

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin