resim yok
13 Nisan 2010 - 00:00

Gecenin Kanatları filmindeki sevişme sahnelerinin basına sızdırılmasını gerekçe göstererek galaya gitmeyen Beren Saat'e yapımcısı Murat Tokat 30 bin TL'lik tazminat davası açtı. Tokat "Böyle bahane olur mu? Sevişme sahnelerinde isteyerek oynadı" dedi. Başrolünde oynadığı Gecenin Kanatları filmine destek vermeyen, galasına bile katılmayan Beren Saat için yapımcısı Murat Tokat tarafından hukuki işlem başlatıldı. İstanbul Adliyesi Fikri Sinai Haklar Mahkemesi'nde görülecek olan davanın ilk duruşması 11 Mayıs'ta yapılacak. Sözleşmeye aykırılık ve yapımcıya vermiş olduğu zararın tazmini için açılan dava dilekçesinde Avukat Ufuk Sıtkı'nın şu savunması yer aldı: Beren Saat senaryoda yer alan sevişme sahnelerinin tümünü icra etmiş, bu sahnelerde bilerek ve isteyerek oynamıştır. Ayrıca profesyonel bir oyuncu olarak daha önce "Güz Sancısı" isimli sinema filminde ve halen yayını devam eden TV dizisi Aşk-Memnu'da da pek çok sevişme sahnesinde rol almış, bu sahneler yayınlandığı gibi pek çok basın yayın organında da fotoğraf olarak basılıp yayınlanmış ve hatta diziye ait sevişme sahneleri sinema filmine ait sahnelerden çok daha fazla gündemde kalmış ve kamuoyunda tartışılmıştır. Davalı taraf, bir sinema filminin başarısında en büyük etkiye sahip reklam ve tanıtım çalışmalarına tek kadın başrol oyuncusu olarak hiçbir destek vermemiş, duyarsız kalmış ve başrolünü oynadığı filmin tanıtımı için hiçbir gayret sarf etmemiştir. Gerek sinema teamüllerine, gerekse de taraflar arasında imzalanmış olan sözleşmeye uymayarak, haksız ve hukuka aykırı ve kötü niyetli davranışları sonucunda müvekkil şirketi gerek maddi açıdan gerekse de ticari itibar açısından çok zor durumda bırakmış ve zarara uğramasına sebep olmuştur. Yapımcıyla yapmış olduğu sözleşme gereğince, filme ait tüm görüntüleri gerek fragman olarak, gerek basın yayın tanıtım unsuru olarak her türlü kullanım hak ve yetkisi yapımcıda olduğundan, filme dair her türlü kullanma serbestliği de yapımcıdadır. Böyle olduğu halde basına sızdırıldığı söylenen sevişme görüntüleri yapımcı tarafından kimseye servis edilmemiştir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin