Bizimkiler'in Davut Usta'sına son görev!

Tiyatro Sanatçısı Selçuk Uluergüven için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

resim yok
10 Ocak 2014 - 16:27
Magazin

Bizimkiler'in 'Davut Usta'sına son görev!

 

Tiyatro Sanatçısı Selçuk Uluergüven için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

'Bizimkiler' dizisindeki Davut Usta rolüyle milyonların sevgisini kazanan Tiyatro Sanatçısı Selçuk Uluergüven son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün 72 yaşındaki vefat eden Uluergüven için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 

Kadıköy Belediyesi tarafından Aydın'dan İstanbul'a getirilen Selçuk Uluergüven cenazesi alkışlarla karşılandı. Uluergüven'in naaşı sahneye konuldu. Karşısında saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da Uluergüven'in sanatçı arkadaşları sırayla konuştu.

 

OĞLUMUZUN ÖLÜMÜ ONU YIKTI

Eşi Türkan Uluergüven, "En çok onu yıkan oğlumuzu ölümüydü. O da tam babası gibi tiyatrocuydu. Hiç ona 'oyuncu ol' falan demedi. Fakat o öyle bir şey yaptı ki.. Kader mi diyeyim. Onun ne kadar sevdiği, varsa elinden aldı" dedi.

 

ÖLENE KADAR TİYATROYU DÜŞÜNDÜ

Oğlu Emre Uluergüven de, "Babam kimi zaman kötü adam oldu. Kimi zaman komedi oynadı. Çeşitli rollerde sahneye çıkıyordu. Ben küçüklüğümden beri, hem tiyatro kulislerinde hem de dizi setlerinde bulundum. Bana o hayat sanki daha gerçekmiş gibi gelirdi. Gerçek hayatla orayı karıştırırdım. Çok iyi bir baba oldu. Hep sorarlardı. 'Evde de sert midir' diye ? Hiç sert olduğunu görmedim ben. Tiyatro için sürekli düşünürdü. Hastalığında dahi bana bir sürü teks çıkarttırdı. Her zaman tiyatro yaptı. Bir yıl öncesine kadar sahneye çıkıyordu" şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YAPTI

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise, "1999-2004 yılları arasında Belediye Meclisinde üyemizdi. O dönem tanıma fırsatı buldum. Oynadığı sert rollerin aksine, yumuşak, iyi, sevecen bir kişiliği vardı" ifadesini kullandı.

 

VALİ BABASININ ARKASINA HİÇ SIĞINMADI

50 yıllık arkadaşı tiyatro oyuncusu Zihni Göktay da, "Benden kıdem olarak 4 yıl büyüktü. Sizden bir gün önce sahneye çıkan abiniz sayılır. Ankara'ya Meydan Sahnesine gittiğimde benim elimden tutan insanlardan bugün hayatta bir tek ben varım. Maddi ve manevi zorluklara rağmen tiyatroya devam etti. Hiç kimseye boğun eğmeden, bu mesleği devam ettirdi. Kendisi bir vali çocuğuydu. Biz onun babasının nüfusunu kullandığını görmedik. Babasının arkasına saklanmadan, kürek çekerek hayatını kazandı" dedi.[reklam]

KİMSENİN ARKASINDAN KONUŞMAK İSTEMİYORUM

Bizimkiler dizisinin Yönetmeni Umur Bugay ise, "Hepinizden önce Selçuk'umu bir selamlayayım. 54 yılından bu yana arkadaşız. Bu diziden kim gittiyse ben arkasından konuştum. Kimsenin arkasından konuşmak istemiyorum. Çok üzücü oluyor. Umarım bundan sonra kalanlar, benim arkamdan konuşur. Pir Sultan Abdal Oyunu için gittiğimiz Tunceli'de Emniyet Müdürlüğünde dayak yedik. Orada bile vali çocuğuyum demedi. Dayağı yedik, oturduk aşağıya..." diye konuştu.

 

BİZİMKİLERİ SIK SIK ANALIM

Tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan da, "Ben Selçuk ağabeyden sonraki kuşağım. Beni tiyatrocu yapan o zamanki tiyatro ortamıydı. Biz onlara imrendik. Ben Bizimkilerde oynamayan bir kaç oyuncudan biriydim. Ama ben hep, Bizimkilerden saydım kendimi. Bir insan ancak son defa anıldığı zaman gerçekten ölürmüş. Onun için bizimkileri sık sık analım, onları yaşatalım" ifadesini kullandı.

 

İŞÇİLERLE KAHVALTI YAPIYORDU

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın da, "Selçuk Uluergüven yaşadığı tarihe tanıklık eden bir sanatçıydı. Birileri Dolmabahçe'de Başbakanla kahvaltıya giderken, gidemeyenler takla atarken, Selçuk Uluergüven o dönemde Ankara'da Tekel işçilerine destek verip, onlarla kahvaltı yapıyordu" dedi.

 

OĞLUNUN YANINA GÖMÜLECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taziye mesajının da okunduğu tören yapılan konuşmaların ardından duayla sona erdi. Selçuk Uluergüven'in cenazesi cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı için Şakirin Camii'ne götürüldü. Uluergüven'in cenazesi 10 yıl önce üzerine sahne dekoru düşmesi sonucu vefat eden oğlu Eren Uluergüven'in Zincirlikuyu mezarlığındaki kabrinin yanına defnedilecek.

 

 

YEŞİLÇAM'IN BİR ÇINARI DAHA DEVRİLDİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin