Burak Hakkı 'Aşk Ekmek Hayaller'i anlattı!

'Aşk, Ekmek, Hayaller' dizisinde Erdinç karakterini canlandıran oyuncu-manken Burak Hakkı, Quality of Magazine'e konuştu

resim yok
05 Şubat 2014 - 10:23
Röportaj

''Dizi izleyicisi en zor, en tehlikeli izleyicidir...''


'Aşk, Ekmek, Hayaller' dizisinde Erdinç karakterini canlandıran oyuncu-manken Burak Hakkı 'Quality of Magazine'e konuştu.

Show TV’de yayınlanan 'Aşk Ekmek Hayaller' adlı dizide Erdinç karakterini canlandıran Burak Hakkı, ''Dizi izleyicisi en zor, en tehlikeli izleyicidir'' dedi ve ekledi: ''Dizi filmlerde çok fazla seçenek, kıyasıya rekabet var. Ancak çok iyi bir iş yaparak izleyici bağlanabilir.''

'Aşk, Ekmek, Hayaller' ile başlamak istiyorum. Dizi macerası nasıl başladı?

Öncelikle Kore uyarlaması bir dizi olduğunu söylemek istiyorum. Koreliler'in çektiği diziyi Türkiye standartlarına uyarlıyoruz. Başka bir ülkede bile olsa daha önce yayınlanmış bir dizide rol almak bir oyuncu için avantaj oluyor. Çekimler başlamadan sonuna kadar izledik. İzlediğin zaman, adamın oynadığı karaktere neler ekleyebileceğini veya ne değişiklik yapabileceğini düşünüyorsun. Çünkü Türk seyircisi eskisi gibi değil. Dizi izleyicileri en zor, en tehlikeli izleyicilerdir.

 

'KIYASIYA REKABET SÖZ KONUSU'

Televizyon ve sinema izleyicisinin farkı nedir?

Sinema izleyicisi evinden çıkmış, bilete para vermiş olması nedeniyle mutlaka filmi sonuna kadar izleyecektir. Dizi filmlerde çok fazla seçeneğiniz var. Çok iyi bir iş yaparak izleyici bağlanabilir. Kıyasıya rekabet söz konusu. İş kalitesi yüksek olmak zorunda. Seyirciyi sıkmadan, farklı projeler üretmek gerekiyor.

Erdinç karakterini nasıl buluyorsun?

İlk defa kötü bir karakteri oynuyorum. Aslında kötü demeyelim, karakteri bakımından olumsuz diyelim. Yani benim normal hayatta yapmayacağım, bizim izleyicinin hoşuna giden şeyler. Film olabilmesi için olayların, aşkların karman çorman olması gerekiyor. Çocukluğumuzu canlandıracak gençler bulundu. Bir anda gençlik dizisi olacak. Seyircinin hoşuna gideceğine inanıyoruz. İyi gidiyor. Abdullah Oğuz çekiyor. Seyircinin beğenmesi çok önemli.

 

'YALANI DOLANI SEVMEM'

Sen özel hayatında Erdinç'in yaptıklarından neleri yapmazdın?

Erdinç çok farklı bir karakter. Ben genelde içi dışı bir yapıya sahibim. Yalanı dolanı sevmem. Erdinç sürekli yalan söyleyip, gizli işler yapan bir adam. Benim hiç ortak yönüm yok. Kötü karakteri oynamak daha kolay.[reklam]

Ekonometri bölüm mezunusun. Oyunculuğa nasıl geçtin?

1994 Best Model Yarışması'na katıldım. Birinci oldum. Üniversitede okurken part-time iş yapmak için mankenliğe başladım. Hem okula gidiyor, hem mankenlik yapıyor, hem de basketbol oynuyordum. Mankenlik bütün zamanımı aldı. O zamanlar çok fazla defile yapılıyordu.

Şu andaki televizyon sektörünü nasıl buluyorsun?

Ben reyting sistemine inanmıyorum, güvenmiyorum. Bugün Türkiye'de çok dijital platform var. Bunlar bu ülkede kim, neyi izliyor, bu datalara sahipler. Bu datalarda gerçek veriler olduğuna inanıyorum. Reklam verenler reyting sistemine inanıyorlar. Türkiye'de 70 milyon insandan 3 bin kişinin görüşüne göre izlenme oranı belirleniyor. Bu kadar az denek olmaz.

Evlilikte başarılı olamadın mı?

Olduk canım. 10 yıl evli kaldık. Epey uzun bir zaman. Altı yaşında bir oğlum var, Rüzgar. Hafta sonları birlikte oluyoruz. Sema Hanım’la diyaloğumuzda bir sorun yok. Oğlum ve Sema Hanım benim en iyi arkadaşım. Anlaşamadığımız konular oldu, ayrıldık. Bu hayatın bir cilvesi. Kimse boşanmak için evlenmiyor.

Yeniden evlenmeyi düşünür müsün?

Düşünmüyorum. Evliliklerin en güzelini yaşadığıma inanıyorum. Evlilik müessesesi bazı sıkıntılar, kısıntılar yaratabiliyor. Oyunculuk yapıyorsunuz. Ruhunuzu özgür bırakmanız gerekiyor. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız bazen engel olabiliyor evlilik. Evlilik kısıtlıyor sizi.

 

 

'AŞK EKMEK HAYALLER'İN YAYIN GÜNÜ DEĞİŞTİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin