resim yok
13 Aralık 2011 - 00:00

 

Tayfun Güneyer’ ‘Dedektif Memoli’ dizisinden ayrıldıktan sonra “İnsanlar beni dizide görmek istedi, denedim. Büyük bir yapımla başlamak istemedim. Daha butik bir işte oyunculuk denemek istedim” diyen Burcu Esmersoy’u ağır bir dille eleştirdi
 
Hatırlarsanız bir dönem müzik dünyasında ‘Bakkal müziği’, ‘Süpermarket müziği’ şeklinde garip bir tartışma vardı. Görünen o ki dizi sektöründe ‘butik dizi’, ‘butik oyuncu’ polemiği başlamak üzere.
Bu tartışmanın fitilini ateşleyen de ‘Dedektif Memoli’nin eski başrol oyuncusu Burcu Ermersoy’un şu açıklaması oldu:
Umutsuz Ev Kadınları’ndan teklif geldi, kabul etmedim. İnsanlar beni dizide görmek istedi, denedim. Büyük bir yapımla başlamak istemedim. Daha butik bir işte oyunculuk denemek istedim. O yüzden ‘Dedektif Memoli’yi seçtim.”
 
‘Butik’ bir tartışma!
Kanal D’de yayınlandığı yıllarda reyting rekorları kıran efsanevi dizilerden ‘Yılan Hikayesi’ni günümüze uyarlayarak ‘Dedektif Memoli’ olarak yeniden çeken yönetmen ve senarist Tayfun Güneyer’den diziyle yolları ayrılan Burcu Esmersoy’a çok ağır yanıtlar geldi.
Esmersoy’un ‘butik dizi’ vurgusuyla yazıp yönettiği işi ‘küçük’ gördüğünü düşünen Güneyer, ona aynı üslupla cevap verdi.
Güneyer’in isim vermeden Burcu Esmersoy’a yaptığı ilk gönderme şu oldu:
“Ben de bundan böyle butik oyuncularla çalışmamayı öğrendim. Daha doğrusu oyuncu olmayanlarla çalışmamayı öğrendim.”
 
Sunucudan oyuncu olmaz!
Tayfun Güneyer, bununla yetinmeyip şöyle bir Tweet daha yazdı:
“Sunucudan oyuncu olmazmış onu öğrendim. Öyle iki saat oturup lak lak yapmaya benzemez bizim işler. Zor iştir, zaman ister, emek ister.”
Güneyer’in hedefi belli ki eski başrol oyuncusu.
Ancak Güneyer’in, “Sunucudan oyuncu olmazmış. Öyle iki saat oturup lak lak yapmaya benzemez bizim işler” diyerek genelleme yapması bana ‘karşı cephe’yi genişletecek bir hamle gibi geldi.
Sunuculuğun yanı sıra oyunculuk yapanlar da her an dahil olabilirler mevzuya.
Bakalım nereye varacak bu ‘butik tartışma’nın sonu?
 
Ali Eyüpoğlu-Milliyet
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin