Büyük Sürgün Kafkasya başlıyor

1444'te yaşanmış gerçek bir dram..

resim yok
10 Aralık 2015 - 19:20
İptal - Onay

Ahıska Türklerinin ölüm yolculuğu.. Unutulmuş bir halkın sürgün hikayesi..

 

314 Film yapım tarafından TRT 1 için hazırlanana "Büyük Sürgün Kafkasya" adlı 4 bölümlük mini dizi 1944 yılında Stalin'in emriyle sürgün edilen Ahıska Türklerinin trajik gikayesini anlatıyor.

 

1944 Kasım'ında yaşadıkları topraklardan koparılarak sürgün edilen binlerce insanın, sahipsiz, unutulmuş bir halkın, yürek burkan hikayesini konu alan dizi çok yakında seyirciyle buluşacak.

 

 

Fırat Sunel'in "Salkım Söğütlerin Gölgesinde" ve Gürsel Balcı'nın "Sınırdaki Sır" adlı romanlarından serbest olarak uyarlanan dizinin senaryosu Ali Can Yaraş ve Özge Efendioğlu tarafından kaleme alındı.

 

Çekimleri yerli ve yabancı ekiplerin ortak çalışmasıyla Makedonya'da gerçekleşen projenin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin üstlendi.

 

Yerli ve yabancı pek çok başarılı oyuncunun rol aldığı mini dizide, Melis Birkan, Nilüfer Açıkalın, Tolga Sarıtaş, Elif Atakan, Luran Ahmedi, Elyesa Kaso ve Stefan Sterjovski gibi isimler de yer alıyor.

 

Yapımcılığını 314 film'den Ali Can Yaraş, Özge Efendioğlu ve Kürşat Atlıoğlu'nun üstlendiği dizi, tarihin gerçek bir kesitinden, yaşanmış hikayelerden yola çıkıyor. Ön planda güçlü bir aşk hikayesi anlatılırken, arka planda ise tarihin sisli gölgeleri arasında yitip giden bir halkın, trajik hikayesi dikkat çekiyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin