Çağan Irmak'ın ilk öykü kitabı yayınlandı

Babam ve Oğlum, Çemberimde Gül Oya, Dedemin İnsanları, Unutursam Fısılda gibi unutulmaz yapımlarda imzası bulunan yönetmen ve senarist Çağan Irmak, dijital platformda yayınlanacak olan "Yaratılan" için çalışmalarına devam ediyor. Bu arada Irmak, yazarlığa da adım attı. "Gözümden Deliler Taştı" isimli ilk öykü kitabıyla Çağan Irmak bu kez edebiyatseverlere dokunmayı amaçlıyor.

ozan
18 Ekim 2023 - 12:49
Viral

Çağan Irmak’ın ilk öykü kitabı "Gözümden Deliler Taştı", Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Irmak'ın kalemi, Ege'nin 'delileri' ile kendi çocukluk ve ergenlik yılları arasında bir bağ kurarak yoluna devam ediyor. Yönetmen ve senarist kimliğini bırakarak sadece satırlarını değerlendirmelerini isteyen Çağan Irmak, ilk kitabı olduğu için de ayrı bir bakış üzerinde duruyor.

Ayın Söyleşisi için Milliyet Sanat’ın Ekim 2023 sayısında Asu Maro ile söyleşen Çağan Irmak, "Benim için erişilmez bir kaleydi" dediği edebiyata ilk öykü kitabıyla girişini anlattı.

Özlediği ve okumayı istediği edebiyatı kalema aldığını ifade eden Irmak, hakkını vermek istediği için yıllardır edebiyata girmeyi cesaret edemediğini belirtiyor.

İnsanlara iyi gelecek öyküler

"Gözümden Deliler Taştı" kitabını okuyanların gözünden yaş gelene kadar gülmesi için yazıldığını aktaran Çağan Irmak, her ne yaşanırsa yaşansın mutlu sonla biten öyküler kaleme aldığını ve insanlara bu yolla iyi gelmek istediğini söylüyor.

23-10/18/agan-irmak-1697622745.jpg

Edebiyata vefa borcu

Hayatında edebiyatın bir sığınak olarak yer aldığını söyleyen Çağan Irmak, “Benim edebiyata bir borcum var, onun bana kattıklarını ben nasıl geri verebilirim diye düşünüp yola çıktım” diyor. 

'Aynı çocukluğu yaşamak isterdim'

Öykülerinde kötülerin arasından çıkardığı iyileri konu alan Irmak, yolunu bulmaya çalışan ve bunu modern dünyanın yaşam koçlarıyla değil de kendi mücadeleleriyle sağlayan insanları anlattığını belirtiyor. Kendi çocukluğundan yola çıkan usta yönetmen, "Tekrar ne yaşamak istersin deseler bana, aynı çocukluğu yaşamak isterdim, hiçbir ânını değiştirmeden." ifadelerini kullanıyor.

İmza günlerine nasıl bakıyor?

Yazarlığını ispat etmeden büyük kitap fuarlarında imza günü düzenlemeyi çok düşünmediğini söyleyen Çağan Irmak, daha küçük mekânlarda okumalar yapmaya ve imza etkinlikleri düzenlemeye daha sıcak baktığını belirtiyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin