resim yok
19 Ağustos 2012 - 00:00

 

'Adını Feriha Koydum' dizisinin adı Hazal Kaya'nın ayrılmasının ardından 'Adını Feriha Koydum Emir'in Yolu' olarak değiştirildi ve 7 Eylül'de başlayacak. Eşini kaybeden bir erkeğin çaresizliği anlatılacağı dizi için başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy, sadece Habertürk'e konuştu: "Bu sezon Emir'in Feriha'ya duyduğu ölümsüz aşkı anlatacağız"
 
2010 Best Model of Turkey yarışmasında birinci olduktan bir gün sonra buluşmuştuk Çağatay Ulusoy'la. Oyuncu olmak için yarışmaya katıldığını söylemişti. Gerçekten de dediği gibi oldu. Kısa süre sonra 'Adını Feriha Koydum'un Emir'i olarak karşımıza çıktı. Bir anda genç kızların sevgilisi oldu. Oyunculuk uğruna Best Model of World yarışmasına katılmadı. Bugün Türkiye'nin en popüler oyuncuları arasında ilk 5'te yer alıyor. Hayranlarının sayısı o kadar fazla ki, 'Adını Feriha Koydum' dizisinden Feriha yani Hazal Kaya ayrılmasına rağmen dizi devam ettiriliyor. Saçları, kasları, aşkları manşetleri süslüyor. Son olarak Çeşme'de Berrak Tüzünataç'la yakalandı. Ardından iki yıldır bir dargın bir barışık aşk yaşadığı sevgilisi Ceyda Gönenç'le barıştığı yazıldı. "Ünlü kadınlarla sevgili olmam" cümlesi günlerce tartışıldı. Ama o konuşmaktan kaçındı. Dizinin başlamasını fırsat bilip Ulusoy'un kapısını çaldım. O da "Bu sezon için ilk ve son kez Habertürk'e konuşacağım" dedi ama özel hayat sorularını pas geçti. Üstelik yeni imajıyla ilk kez poz verdi. Bu röportajda iki yıl önce öğrenciyken bir anda zirveye oturan bir oyuncunun hayatını okuyacaksınız. İyi bayramlar...
 
Çağatay, nereden nereye... İki yıl önce neydin, şimdi neler oldu. Sen şu an içinde bulunduğun duruma şaşırmıyor musun?
Her şey o kadar çabuk oldu ki, hiçbir şey anlamadım. İlk röportajımı sana vermiştim. O röportajın ardından 'Adını Feriha Koydum'a dahil oldum. Ben her işe girerken olumsuz düşünürüm. Mesela yarışmaya girerken "Ne olacak ki, dereceye bile giremem en fazla beşinci olurum" demiştim. Diziye girerken de "Benim oynadığım dizi tutmaz" dedim. Ama geldiğimiz noktaya bak. Ben öyle kötü bir enerji saçıyorum. Belki de bu benim totemim. Çünkü kötü düşündüğümde her şey daha güzel oluyor. Açıkçası Emir'in bu kadar sevilmesini de beklemiyordum. Sonuçta karakter sevilince beni de sevdiler.
 
Emir, Feriha'ya duyduğu aşkla sevildi. Feriha'nın tüm yalanlarına rağmen onun için mücadele etti. Şimdi Feriha yok. Bundan sonra ne olacak?
Emir, Feriha'nın ölümünün ardından zor günler geçirecek. Diziye Beril Kayar, Zeynep Çamcı gibi yeni arkadaşlarımız dahil oldu. Türkiye'de ilk defa bir şey deneniyor. Dizilerin finallerinde ya mutlu son olur ya da ölümler... Biz karısını kaybetmiş bir adamın hayatının devamını anlatacağız. Dizinin adı 'Adını Feriha koydum Emir'in Yolu' oldu. Şimdi Emir, tamamen ölümden korkmayan, kafasına ne eserse onu yapan bir adam. Üzerine hiçbir sorumluluk almıyor. Hayattan bir beklentisi yok. Oturduğu semti bile değiştiriyor. Feriha ölürken Emir'i de alıp gitmiş. Emir'in bedeni var ama ruhu yok. Bu sezon ölümsüz aşk vaat ediyoruz. Başka bir karakterle beraber olsa da Emir'in Feriha'ya ölümsüz aşkı bitmez. Feriha'yı unutmak istemiyor.
 
Hayranların soruyor. Hazal diziden ayrıldıktan sonra sen neden devam ettin?
Bilmiyorum. Belki böylesi daha iyidir. Emir'le Feriha'nın hikâyesi bitti ama Emir'in anlatacakları var. Ben senaryoyu okuyunca çok yükseldim. Bu defa hem sert hem de farklı bir karakter oynayacağım. Zaten farklı bir şey oynamak istiyordum. Devam edilecek kararı alındıktan sonra da neler yapılabilir diye konuşuldu. Şimdi bambaşka bir Emir olacağım. Benim için keyifli oldu. O nedenle bir an önce dizinin başlasın istiyorum.
 
Hazal Kaya'ya projeyi bırakıp gittiği için dargın mısın?
Hazal'ı çok seviyorum. Çok güzel bir projeye dahil oldu. Eminim yeni dizisinde de Hazal çok başarılı olacak.
 
Feriha yok, adını Feriha koyan Zehra yok, ağabey Mehmet yok, kötü kadın Hande yok. Sadece senin oynadığın karakterin üzerine yeni bir dizi kuruluyor. Çok büyük bir risk almıyor musun?
Sette başrolüm, herkes "Hadi oğlum, bu sene çok güzel olacak" diyor. Öyle bir baskı içindeyim ki, anlatamam. Bunu çok düşünmek istemiyorum. Çok iyi olacak mantığıyla da gitmiyorum. Elimden geleni yapıyorum, inşallah iyi olur. Çünkü kötü olursa ben yıkılırım. Herkes bana güvendi. Ama dizi izleyicileri çok merak ediyor. İzleneceğini düşünüyorum.
 
Peki, sen de Emir gibi aşkının peşinden koşacak biri misin?
Halledilebilecek olaylar olduktan sonra peşinden koşarım. Açıkçası böyle bir şey başıma gelmedi ve gelmesin de... Ben hiç âşık olmadım. Hayatıma insanlar giriyor, uzun süreli birlikteliklerim oluyor. Hatta iki yıl beraber olduğum insan da oldu. Peki, asıl aşk o yaşadığım şey mi? O alışkanlıklar, o kopamama halinin adı mı aşk yoksa aşk başka bir şey mi onu bilmiyorum. Aşk ne demek Oya?
 
Ceyda Ateş, diziden ayrılıp 'Evlerden Biri'ne geçti. Onu nasıl buldun?
Hande sert ve kötü kadın olduğu için ona "Senden masum kız olmaz" diyorduk. Ama çok güzel masum kız oldu. İnşallah daha iyi devam eder.
 
 
Oyunculuk adına kendini geliştirmek için ne yapıyorsun?
Üç hafta tatilim vardı ve sinema filmi çekmek istedim. Ancak vakit yoktu. Tatil yaptım. Kitaplar okuyorum, gerçek oyuncu olanlara karakter nasıl çıkar diye soruyorum. Birebir de eğitim alacağım. Eğitim şart.
 
Kararını verdin mi, hayatının sonuna kadar oyunculuk mu?
Kesinlikle. Ama oyun alanı dışında sorarsan özgür değiliz. Her yaptığımız takip ediliyor.
 
Şöhret olmak zor mu?
Başıma çok güzel şeyler geliyor. Aileler evlerine davet ediyor. Teyzeler, babanneler, genç kızlar seviyor. Aile içine girmek çok güzel. Bunlar mutlu ve motive ediyor.
 
Tacize uğruyor musun?
Çok başıma gelmedi. Ama telefon numaramı bulmuşlar. O nedenle sürekli numaramı değiştiriyorum.
 
Bu kadar görünür olmak nasıl?
Çok dikkatli olmak zorundasınız. Her attığınız adım takip ediliyor. Örnek olarak gösteriliyorsunuz. Ona layık olmak zorundasınız. Yaşamıyorsunuz. Yapmak istediğim çok şey var, hiçbirini yapamıyorum.
 
Ne yapamıyorsun?
Her ortamda rahat olmak, içimden geldiği gibi davranmak istiyorum. Ama bir yere oturduğunuzda insanlar dönüp ne yaptığınıza, kıyafetinize, nasıl yemek yediğinize bakıyor. Kendimi hiçbir yerde rahat hissetmiyorum ve geriliyorum. Girdiğiniz ortamda sizi takip eden kişiler olduğunu biliyorsunuz. Bir kulübe gidiyorum dans ederken yanımda bir kız da varsa hemen fotoğraf çekip sosyal medyaya koyuyorlar. Hiç tanımadığım kişiyle sevgili diye yazılıyorum. Artık dans etmeye gitmek istiyorum. Bu yaz hiçbir yere çıkamadım. Sadece 2-3 gece çıktım ondan sonra da her şeyden soğudum.
 
Bu psikolojiyle yaşamak zor...
Artık insanların ellerine bakıyorum fotoğrafımı çekiyor mu diye... Belki de bu hale zorla getirildim. İnsanlardan korkar oldum. Hiç kimseye güvenmiyorum. Hiç arkadaşım yok. 3-4 tane dostum diyebileceğim kişi var. Evime gelebilen kişiler. Güvenip kimseyi evime alamıyorum. Oysa yeni insanlarla tanışmak istiyorum ama güvenemiyorum. Çok kazık yedim.
 
Sen bir bara gittiğinde tüm kızlar sana mı asılıyor?
Şikayetçi değilim ama hayatım fotoğraf çektirerek geçiyor. Kimseye hayır diyemiyorum. O nedenle sürekli fotoğraf çektiriyorum. Ama alkollü ortamlara daha başında gidiyorum. Çünkü saat 02.00'den sonra insanların alkolden cesaret aldığı saatlerdir. Öyle açık tekliflerle geliyorlar ki, ben şaşkınlık içerisinde kalıyorum. Terslediğinde bağırmaya başlıyorlar. Öyle garip şeyler söylüyorlar ki, ben bunu röportajda söyleyemem.
 
Senin bu kadar hayran olduğun biri var mı?
Hiç olmadı. Bu erkekelerde pek yok. Genelde kızlarda oluyor. Beni 40 yaş üstü erkekler seviyor. Bir de anneler, teyzeler, nineler ve genç kızlar.
 
Bence sen ticarete de atılacaksın. Var mı böyle planın?
Düşünüyorum. Aslında şimdi yapacaktım ama daha ileriye attım. Sağlam bir sermaye yapmak lazım. Akarken doldurmak lazım. Gayrimenkul almak ve hizmet sektöründe yer almak istiyorum.
 
 
Adonis kaslarını nasıl yaptın? Gerçekten iğnelerle mi oldu?
Herkes bilir, set aralarında hep çalıştım. Setle spor salonu arası iki dakikaydı. Yemek aralarında gidip spor yapıyordum. 2 ay yazdılar ama 6 ay spor ve diyet yaptım.
 
Nasıl bir programlama yaptın?
Ölçüm yaptırdım. Yağ ve kas oranımı çıkardık. Spor öncesi enerji olsun diye karbonhidrat aldım. Spor sonrası da kaslarım sıkılaşsın diye protein... Bunun yanında süreci kısaltmak için takviye ilaçlar var ama ben sadece hydroxicut kullandım. O da herkesin kullandığı ve hocaların tavsiye ettiği bir şey. Çok çalıştığımız için biraz da mecburdum. Asla iğne yaptırmadım. İğne zaten iç organları bitiren bir şey. Sabah enerji versin diye kahvaltıda müsli yiyorum, spordan sonra da bir kilo et yiyorum. Basket oynayarak ısınıyorum, cross yapıyorum, ip atlıyorum. Kardio yapıyorum. Metabolizma hızlanınca ağırlık yapıyorum. Ardından da sauna yapıyorum.
 
 
Oynamayı hedeflediğin rol?
Üniforma takıntım var. Pilotu oynamak çok keyifliydi. Denizciyi oynamak isterim.
 
Hangi takımlısın?
Galatasaray. Ama ilk 11'i say desen bilmem. Araba aldım ve denk geldi, plakası GS çıktı.
 
Ne takıntın var?
Saç takıntım var. Kendi saçıma takarım. Saatlerce uğraşırım. Şimdi kestirdik ve kendimi bir türlü beğenemiyorum.
 
Hangi parfümü kullanıyorsun?
Kışın Hermes, yazın Yves Saint Laurent.
 
Kıskanç mısın?
Kız arkadaşımı çok kıskanırım.
 
 
Okur musun?
Kişisel gelişim kitaplarından nefret ederim. Stanislavski, Eric Morris okuyorum. İpek Bilgin'in çevirdiği kitapları okuyorum. Oyunculuk adına okuyorum ve egzersiz yapıyorum.
 
Gazete okur musun?
Çok okumuyorum. Açmak istemiyorum. İnternetten takip ediyorum.
 
Hayranların senin için ne ifade ediyor?
Beni gerçekten çok içten ve saf duygularla sevdiklerini biliyorum ve görüyorum. Yapmacık değiller. Onlara layık olmaya çalışacağım. Umarım sevgilerini zedelemem.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin