Çalıkuşu'nun Kamuran'ı Burak Özçivit'in rol arkadaşı kim olacak?

“Muhteşem Yüzyıl”dan ayrılan Burak Özçivit, yeni sezonda Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından uyarlanacak “Çalıkuşu” dizisiyle seyirci karşısına çıkacak.

resim yok
25 Haziran 2013 - 13:05
Magazin

Partnerini bekliyor!

 

Burak Özçivit'in rol arkadaşı kim olacak?

 

Muhteşem Yüzyıl”dan ayrılan Burak Özçivit, yeni sezonda Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından uyarlanacak “Çalıkuşu” dizisiyle seyirci karşısına çıkacak.

 

Kamuran'ı canlandıracak

Genç oyuncu, yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yapacağı dizide Kamuran’ı canlandıracak.

 

Eşlik edecek isim...

Özçivit’e Feride rolünde eşlik edecek isim ise henüz belli değil.

Dizi ekibi, Feride rolü için daha önce ekranlarda görünmemiş bir oyuncu arıyor.

 

Mekanları da henüz net değil

Kostümlerin hazırlanmaya başlandığı dizide çekim mekânları da henüz netlik kazanmadı.

 

Bıyıklar gidecek mi?

Diziyle ilgili merak edilen bir başka detay ise Burak Özçivit’in ''Muhteşem Yüzyıl''daki Malkoçoğlu karakteri için uzattığı bıyıklarını kestirip kestirmeyeceği. Buna, dizinin deneme çekimleri sırasında karar verilecek.

Roman hakkında

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır.
[reklam]
Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakit Gazetesi'nde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

Çalıkuşu, duygusal bir olayı anlatmakla birlikte dönemin toplumsal sorunlarının eleştirel olarak da ortaya koymaktadır. Çalıkuşu, Türkiye'de yeni ve modern bir dönemin başlamasını özendiren bir roman olarak kabul edilmektedir.

Feride: Anadoluda öğretmenlik yapan İstanbul terbiyesi almış bir kadın (ana karakter). Kamuran: Feride'nin kuzeni ayrıca eşi. Munise: Feride'nin Zeyniler köyündeki öğrencisi ona acıyıp evlat edindi.

 

 

ESKİ MALKAÇOĞLU'NDAN YENİSİNE TEPKİ! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin