Cani Murat Özdemir'in işkence ettiği papağan hayatını kaybetti...

Geçtiğimiz günlerde, Masterchef yarışmasının diskalifiye edilen yarışmacısı Murat Özdemir'in gündeme gelmek için işkence yaparken videosunu çekip paylaştığı papağan Bahtiyar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı...

Merve Mutlu
20 Aralık 2018 - 16:02
Magazin

Bir televizyon programına katılarak adını duyuran ve yarışmadan diskalifiye edilmesinin ardından uygunsuz davranışlarla gündeme gelmeye çalışan Murat Özdemir, geçtiğimiz günlerde evinde bulunan papağana işkence ettiği anlara ait görüntüleri sosyal medyada paylaşmış ve yoğun bir tepki almıştı. 

Birçok ünlünün de katıldığı sosyal medya tepkilerinin ardından Murat Özdemir evinden alınarak gözaltına götürülmüş, gözaltının ardından da akıl hastanesine sevk edilmesine karar verilmişti.

18-12/20/gozalti-murat-oz.png

Bu olaylar yaşanır ve tepkiler devam ederken, işkenceye maruz kalan papağanın dizinde çıkık, başında da doku zedelenmesi olduğu belirlenmişti.

Dün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'nde ameliyat edilen papağanın, gece saatlerinde sağlık durumu giderek kötüleşti. Gereken tüm müdahalelerin yapıldığı "Bahtiyar" isimli papağan, bu sabah öldü. Uzun süre beslenemediği tahmin edilen papağanın kesin ölüm nedeni, yapılacak tıbbi incelemenin sonucunda belli olacak.

Murat Özdemir'in cezası belli oldu

İlk olarak akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle akıl hastanesine sevk edilmesine karar verilen Murat Özdemir adlı şahıs hakkında, TRT Haber'in haberine göre: Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü'nce, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nuna istinaden idari yaptırım kararı alındı.

Buna göre, Özdemir'e 5 bin 254 lira para cezası kesildi.

Hayvan canı mal sayılıyor!

Geçtiğimiz aylarda, hayvanlara şiddet uygulamak ya da canına kast etmenin kabahatlar arasından çıkarılarak suç olarak sayılması üzerine yapılan konuşmaların hâlâ uygulamaya dökülmemesi ve hayvanlara zarar veren kişilerin "mala zarar verme" kapsamında cezalandırılmasının devam etmesi halinde, bu tarz hayvana şiddet ve cinayet haberlerini daha da duyacak gibiyiz...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin