Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı hangi ünlü yönetmen oldu?

2024 yılının Mayıs ayında gerçekleşecek 77. Cannes Film Festivali’nde jüri başkanlığını ‘Barbie’ filminin yönetmeni Greta Gerwig yapacak.

Berfin Sengil
14 Aralık 2023 - 14:54
Viral

2024 Cannes Uluslararası Film Festivali'nin jüri başkanlığını 'Barbie' filmiyle büyük başarı elde eden Greta Gerwig yapacak. Başkanlık yapacak ilk Amerikalı kadın yönetmen olan Gerwig, Altın Küre'deki yönetmenlik adaylığının ardından yeniden gündeme gelmiş oldu.

Cannes'dan Övgü Dolu Sözler

Cannes tarafından 'modern zamanlarımızın bir kahramanı' tanımı yapılan Gerwig için sinema endüstrisinin normlarını sarsma ve çağın taleplerini karşılama yeteneği dendi.

Doğal Bir Seçim

Cannes Festival Başkanı Iris Knobloch ve Sanat Yönetmeni Thierry Frémaux, Greta Gerwig için dünya sinemasının yenilenmesini cesurca temsil ettiği ifadelerini kullanırken, bu görevin doğal bir seçim olduğunun altını çizdi.

Gerwig'in Heyecanı

Greta Gerwig, kırmızı halıda böyle bir unvanla ilk kez yürüyecek olduğu için heyecanlı olduğunu dile getirirken, filmlerin evrensel dili açısından Cannes Film Festivali'nin önemli olduğunu ve filmleri görmek için sabırsızlandığını belirtti.

77. Cannes Film Festivali, 14-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin