Caz sanatçısı İlham Gencer vefat etti!

Türkiye'nin ilk caz sanatçılarından Bozkurt İlham Gencer, hayata gözlerini kapadı... İlham Gencer kimdir? İlham Gencer kaç yaşında vefat etti? Neden öldü? Eşi kimdir? Çocukları kimdir? İlham Gencer'in cenazesi ne zaman? Namazı nerede kılınacak? İlham Gencer'in ölüm sebebi ne?

Pınar Alçiçek
25 Mayıs 2023 - 11:11
Viral

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden efsanevi caz sanatçısı Bozkurt İlhami Gencer, 101 yaşında hayatını kaybetti.

23-05/25/8c1vg_1657182726_8875-1685002882.jpg

OĞLU BORA GENCER PAYLAŞTI!

Hayatını Bodrum'da kaybeden ünlü sanatçı İlham Gencer'in ölüm haberini oğlu Bora Gencer sosyal medya hesabından "Babam, Türkiye'nin babası, benim canım varlığımın sebebi. Dünya iyisi insan, adam gibi adam Bozkurt İlham Gencer'i kaybettik. Büyük üzüntü içindeyiz. Çok uğraştık, çok emek verdik. Keşke elimizden daha fazlası gelebilseydi." ifadeleriyle duyurdu.

23-05/25/ov4qeaifreunfccmlsy_sa.jpg

İLHAM GENCER NEDEN VEFAT ETTİ? ÖLÜM SEBEBİ NE? 

Oğlu Gencer, Bodrum'daki evlerinin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise babasının evde kalp rahatsızlığı geçirdiğini, kalp masajı yaptığını sonrasında ise ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyleyerek; "Sağlam bir insandı. Hem karakter olarak hem beden olarak, kafa olarak da sağlamdı. Ama bugün maalesef beklemiyorduk ani oldu.", "Evde kalp masajı yaptım, hastanede de uğraştılar ama maalesef babamı kaybettik." dedi.

23-05/25/1684950108413-sdcsdvf.jpg

İLHAM GENCER NEREYE DEFNEDİLECEK? HANGİ GÜN DEFNEDİLECEK? KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ?

101 yaşında hayata gözlerini kapatan Gencer'in cenazesini yarın uçakla İstanbul'a götürüleceğini, cuma günü de cuma namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

Başarılı sanatçı Gencer, 30 Ağustos 2022’de Bodrum’da 100’üncü yaşını kutlamıştı.

İLHAM GENCER KİMDİR? KAÇ ÇOCUĞU VAR? HANGİ OKULDAN MEZUN?

Gencer, 30 Ağustos 1922 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Müziğe ilk kez 1931 yılında annesinden aldığı derslerle ve evlerindeki konsol piyanoyu çalarak başladığını belirten Gencer, başkaca bir müzik eğitimi almadığını bu nedenle aslında nota bilmediğini, doğaçlama çalıp söylediğini bir röportajında söylemiştir.

İlk bestesi olan "İlham Vals"i de beş yaşındayken besteledi ve ilk konserini de yine beş yaşındayken Saray Sineması'nda verdi. 1943'te "Beyoğlu Erkek Lisesi"nden mezun olan İlham Gencer, Halk Evleri'nde müzik yaşamına amatör olarak başladı. 1944 yılında müziğe Beyoğlu’nda profesyonel olarak devam etti.

Dönemin ilk yerli caz grubunda piyanoda İlham Gencer, trompette Badi Kemal, klarnette Mehmet Akter, vokalde Türkan Pasiner yer alıyordu. Başka bir müzik grubunu da 1949 yılında oluşturdu. İstanbul Radyosu'nda 1949’dan 1963’e kadar program yaptı.

1950'lerde Amerikalı şarkıcı Eartha Kitt'e "Kâtibim" şarkısını öğretti. Diğer bir adı da "Üsküdar'a Gider İken" olan şarkı dünya çapında hit oldu. 1960 yılında İstanbul Şişli'de kendisine ait olan "Çatı Kulübü"nü açtı. Bu kulüpte birçok şarkıcıyı müzik dünyasına o kazandırdı, bazı şarkıcıların da kendi üsluplarını ortaya çıkarmalarına fırsat tanıdı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin