"Cem Karaca'nın Gözyaşları" için kritik eşik!

Cem Karaca'nın hayatını konu alan Cem Karaca'nın Gözyaşları filminin, açılan dava nedeniyle vizyondan kaldırılması söz konusu. Konuya ilişkin Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca ve filmin yaratıcı kadrosunun yer aldığı basın toplantısı düzenlendi. Cem Karaca'nın Gözyaşları vizyondan kalkacak mı? Cem Karaca'nın Gözyaşları ne zaman kalkacak? Cem Karaca'nın vizyondan kalkmaması için ne yapılmalı?

Berfin Sengil
30 Ocak 2024 - 09:50
Viral

İsmail Hacıoğlu, Yasemin Yalçın, Fikret Kuşkan gibi usta isimleri bir araya getiren Cem Karaca'nın Gözyaşları filmiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Cem Karaca'nın son eşi İlkim Karaca'nın açtığı dava nedeniyle filmin vizyondan kaldırılması gündemde.

Halen Vizyonda

Mahkemeden çıkan durdurma kararıyla ilgili basın toplantısı yapılırken, filmin yapımcısı Aytaç Ağdağ, filmin halen vizyonda olduğunu belirttiği bir açıklama yaptı.

Vizyondan Kalkması Teminatın Ödenmesine Bağlı

Ağdağ, “Müziklerin tüm haklarını ödedik, buna rağmen böyle bir ara karar çıktı. Mahkeme, gösterimin durdurulması için İlkim Karaca’dan 3 milyon 500 bin lira teminat talep etti. Bu teminatı yatırırsa filmin gösterimi durur. Yatırmazsa devam eder. Gösterim durursa o 3 milyon 500 bin lira bize verilecek ama harcadığımız 90-95 milyon liranın yanında bu rakam ne ki?” dedi.

Filmde Anlatılan Yıllar İzin Gerektirmiyor

Filmin danışmanlığını da üstlenen Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca ise şunları söyledi:

İlkim Karaca’yla babamın eserleriyle alakalı bir ortaklığım söz konusuydu. 2018 yılında kendi tasarrufuyla haklarını Tüm Yıldızlar Yapım’a sattı. ‘Bana sorulmadı, benden izin alınmadı’ gibi varsayımlarla filme dava açtı.

Kendisine yapımcılar aracılığıyla ulaşıldı, ancak 16 milyon lira para talep etti. Bu, karşılanması mümkün olmayan bir rakam. Film 1987’de bitiyor. Ondan izin almamızı gerektirecek bir durum yok. Babamın 2000’li yıllarda evlendiği bir kadından ben neden icazet alayım?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin