Ceyda Düvenci bu kez çok farklı bir projeyle ekranlarda!

Kanal D'nin ilgiyle izlenen sağlık programı 'Doktorum', 5'inci sezonuna büyük bir değişiklikle başlıyor.

resim yok
03 Eylül 2013 - 12:15
Röportaj

Kanal D'nin ilgiyle izlenen sağlık programı 'Doktorum', 5'inci sezonuna büyük bir değişiklikle başlıyor.

Yeni yayın dönemine bugün başlayacak programı artık Ceyda Düvenci ve Dr. Murat Aksoy sunacak.

* 'Doktorum'un tanıtım videosu çok eğlenceli. Sağlık programı mı yapacaksınız, sitcom mu?

Ceyda Düvenci: (Gülüyor) Sitcom! 'Doktorum' programını dizi yapalım dedik! Programı daha önce izlememiş olanlar varsa, tanıtımlardan öyle algılayabilirler gerçekten.

* Anladığım kadarıyla çekimlerde çok eğlenmişsiniz. Elektriğiniz tuttu sanırım...

CD: Evet, güzel bir enerji var aramızda.
Murat Aksoy: Tanıştığımız andan beri öyle hakikaten. Ama bunda aynı kültürden çıkmamızın, aynı lisede okumamızın da payı var bence. Ayrıca Ceyda Hanım çok sıcakkanlı biri.

* Hangi liseden mezunsunuz?

CD: Kadıköy Anadolu Lisesi... Murat programı kiminle beraber sunacağını sorduğunda “Ceyda Düvenci olabilir” demişler, ilk tepkisi “Ooo süper, o da Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, biz çok iyi anlaşırız” demiş...

* Birbirinizi tanıyor muydunuz peki?

MA: Yok, hayır. Ben çok daha önce mezun oldum.

* Program için teklif aldığınızda ne düşündünüz, ne hissettiniz?

CD: Ben uçtum! Çünkü çok keyifli ve çok doğru yapılan bir programdı. Onu devralma fikri beni çok heyecanlandırdı. Hemen kabul ettim.
MA: Benim açımdan da öyle oldu. Duyduğum ilk anda çok hoşuma gitti. 'Doktorum', sağlık programları içinde bence bir numara ve örnek alınması gereken bir program. Sağlığı halka indirgemek konusunda çok başarılı bir proje. Dolayısıyla benim için de çok özel bir öneriydi.
CD: İşte iki kişi de işe heyecan ve sevgiyle atlayınca, o enerji garip bir şekilde bütünleşiyor zaten. Biz de sanki yıllardır tanışıyor ve bu işi yapıyormuş gibi hissediyoruz. Bir de Murat sadece doktor değil, aynı zamanda bir sanatçı. Bu da çok önemli bir şey. Hani belki sadece doktor olsa biraz panikleyebilirdim ama onun kamera önündeki rahatlığı, kendine güvenli duruşu, toplantılardaki hakimiyeti beni çok rahatlattı. Onu görünce “Evet ya, şahaneyiz, biz bu işi yaparız!” filan dedim.
MA: Ceyda da çok gaza getiriyor beni!

 

GÜZEL BİR PROJEYİ DOĞRU İSİMLERDEN DEVRALDIK

* Peki, dört sezondur devam eden bir programı devralmak, endişe ya da korku yaratmadı mı sizde?

MA: Açıkçası yarattı... Bu benim ilk televizyon projem. Daha önce televizyon programlarına konuk oldum ama ilk defa tüm işi devralıyorum ve bu durum bende endişe yarattı haliyle. Ayrıca uzun zamandır başarıyla devam etmiş bir program ve sunucuları da halk tarafından çok sevilmiş. Fakat bizim de enerjimizi ekrana yansıtabileceğimizi ve seyircileri samimiyetimize inandırarak halkın içine girebileceğimizi düşünüyorum.
CD: Televizyon dediğiniz sektörde, bu tarz programlarda bayrak teslimi oluyor. Biz de güzel bir projeyi doğru isimlerden doğru bir şekilde devraldık. Hiçbir televizyon projesi, sadece kamera önündeki insanlarla var olmuyor. Kamera arkası da çok önemli. Ben toplantılara gidip geldikçe şunu fark ettim; 'Doktorum', kamera arkasındakilerle de var olmuş bir program. Kamera önüne hangi sunucuyu koyarsanız koyun, işini severek yaptığı sürece program alıp yürür. Şunu samimiyetle söylüyorum; sunuculuk ve oyunculukta 20’nci yılım, işini aşkla yapan bu kadar pozitif ve profesyonel bir ekibe çok az rastladım.

* Murat Bey, daha önce televizyon programlarına konuk olduğunuzu söylediniz, “Doktorum”a katılmış mıydınız?

MA: Evet, bir kere konuk oldum. Ve ekibin ne kadar profesyonel olduğuna, işi nasıl inanarak yaptığına daha o zaman tanık oldum. Bunu ilk toplantımızda da fark ettim. Ben, liseden itibaren genel cerrahi hocası olmak için yolumu çizmiştim ve bunu da başarabildim. Bu programın ekibi de bir doktor kadar idealist. Bir misyonları var ve bu misyonu da “halka sağlığı getirmek” olarak tanımlıyorlar. Programın en çok cezbedici tarafı bu bence. Başarının altında yatan neden, programın misyonunu çok iyi tanımlamış olması ve işe dört elle sarılması...[reklam]

* Sizce siz neler katacaksınız programa?

MA: Sonuçta bu bir ekip işi, her şeye ekiple birlikte karar verilecek. Biz ancak bir renk katabiliriz buraya.

* Ama ''Bunu da yapalım'' dediğiniz yeni fikirleriniz vardır mutlaka...

CD: Ben galiba mutlulukla sonuçlanan sağlık haberlerinin çoğalması yönünde bir katkıda bulunabilirim. Bir de sağlık konusuyla son zamanlarda çok uğraşmış bir anne olarak, çok fazla soru sorabilirim. İzleyicilerin merakını dile getiren, bilen değil ama soran taraf olmayı tercih edeceğim ben...
MA: Benim de öğretim üyesi kimliğim biraz ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Bunu toplantıda da konuşmuştuk ve ilk önerilerimden biri de aslında buydu. Bazı konuların tarihsel gelişimi ilgi çekici oluyor ve bu sayede akılda kalıyor. Ben tıp fakültesindeki derslerim sırasında da bu kurnazlığı yapıyordum. Dolayısıyla işin içine bunları da katabiliriz.

 

KIZIMI İHMAL ETMEYECEĞİM

* Sizden önceki sunucular, program nedeniyle kendi işlerini yapmaya pek fırsat bulamadıklarını söylemişti. Siz sunuculuğun yanı sıra hali hazırdaki işlerinize devam edebilecek misiniz?

MA: Elbette zor olacak ama hayatta hiçbir şey kolay değil. Dolayısıyla çaba göstereceğim ve hastalarımdan asla kopmayacağım.
CD: Ben de hafta içi her sabah canlı yayına çıkıp, ardından “Umutsuz Ev Kadınları”nın setine geçeceğim.

* Kızınıza vakit ayırabilecek misiniz bu tempoda?

CD: Bu sene Cuma ve Cumartesi günleri set olmayacak. Dolayısıyla Cuma günü programdan sonra evime dönüp Cumartesi akşamına kadar sadece kızımla ilgilenmek gibi bir lüksüm olacak. Onu ihmal etmeyeceğim. Bir tek yapmak istediğim bir tiyatro projem vardı, onu yapamayacağım. O da seneye artık.

 

MURAT’A BACK VOKAL YAPARIM

* Murat Bey, siz de sahnelere devam edeceksiniz sanırım...

MA: Evet... Müzik benim için çok güzel bir hobi. Biliyorsunuz hekimlik mesleğini yapanlar deşarj olabilmek için farklı hobilere yöneliyorlar. Bu da benim için güzel bir hobi. Ve hobi olarak kalacak açıkçası. Profesyonelliğe taşımak gibi bir niyetim yok.

* Sanatınızı programda da paylaşırsınız diye umut ediyorum...

MA: Ceyda'nın da sesi çok güzel...
CD: Teşekkür ederim. Benim annem de müzik öğretmeni olduğu için müziğe hiç uzak değilim. Dolayısıyla Murat'a back vokal yapabilirim. Haftada bir klip bile hazırlayabiliriz.

 

 

CEYDA DÜVENCİ'DEN ALDATMA İDDİALARINA YANIT! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin