Dilek Yorulmaz son projesindeki rolünü anlattı!

Hükümet Kadın 2' filminde kara çarşaflı 'Zümre'yi oynayan Dilek Yorulmaz, rolü nasıl aldığını anlattı.

resim yok
26 Kasım 2013 - 10:01
Röportaj

Hükümet Kadın 2' filminde kara çarşaflı 'Zümre'yi oynayan Dilek Yorulmaz, rolü nasıl aldığını anlattı: ''İlk filmde 'Bu rolü kim sadece gözleriyle oynar?' demişler; sonuç ortada...''

Son olarak 'Hükümet Kadın 2' adlı sinema filminde gördüğümüz Dilek Yorulmaz, performansı ile göz dolduruyor.

 

'Hükümet Kadın 2' filminde kara çarşaf giyen 'Zümre' isimli bir karakteri canlandıran Yorulmaz, rolüyle ilgili konuştu...

 

KOMİK BİR ROLÜM VAR

'Hükümet Kadın 2' filmine nasıl dahil oldunuz?


Filmde canlandırdığım 'Zümre'nin en belirgin özelliği, koca gözleri... Malum, ilk filmde kara çarşafın içinde 'Zümre'nin sadece gözlerini görüyoruz. "Sadece gözleriyle kim oynayabilir bu rolü?" demişler; sonuç ortada!


Filmdeki rolünüzden bahseder misiniz?

 

'Hükümet Kadın'da 'Xate'nin (Demet Akbağ) gelini 'Zümre'yi oynuyorum. 'Zümre' kendine göre katı kuralları olan, sert gibi görünen ama saf ve komik bir karakter.

 

Çarşaflı bir kadını canlandırıyorsunuz. Bu konudaki düşünceleriniz ne?


'Zümre' sayesinde hayatımda bir ilki daha deneyimlemiş oldum. Kara çarşaf giymek, benim için gerçekten de ilginç bir tecrübeydi. Çok rahat gibi görünmesine aldanmayın sakın! Onunla oturup kalkmakçok teknik bir mesele. Bir de büyük laf etmemek lazım; onu anladım! İlk filmde "Çarşaf giymek ne kadar zor olabilir ki?" diye biraz söylenmiştim. İkinci filmde çok daha sıcak havada kara çarşaf giydim ve zorlandım. Soruya diğer açıdan bakacak olursak; benim hayat görüşüme göre her birey kendi seçme hakkına sahip olmalı, insanlar dış görünüşleriyle etiketlenmemeli! Daha derinlere bakmaya başladığınızda çok şaşırabilirsiniz.

 

MİNYON BİR KADIN OLAMAM

'Oynayamam' dediğiniz bir rol var mı?


Fiziksel olarak bana uygun olmayan roller dışında yok! Bazı rolleri ağzınız sulansa da fiziksel özellikleriniz uygun olmadığı için oynayamayabilirsiniz. Bu boyla minyon bir kadını oynayamayacağım gibi...[reklam]

EN AZ 100 OYUN İZLEMEM GEREK!

Bu seneki Sadri Alışık Ödülleri'nde jüri koltuğunda oturacaksınız. Genç yaşta jüri üyesi olmak nasıl bir duygu; nasıl hissediyorsunuz?


Çok keyifli ve onur verici bir duygu. Bana verilen bu görevi elimden geldiğince layığı ile yapmaya çabalayacağım.

Değerlendirme yapmak için, ortalama kaç tiyatro oyunu izlemeyi planlıyorsunuz?


Mümkün olduğunca bütün oyunları izleyeceğim ama en az 100 oyunu izlemem lazım.

 

Bir jüri olarak oylarınızı nasıl bir değerlendirme yaparak kullanmayı düşünüyorsunuz?


Sadri Alışık jürisi olarak özellikle oyunculukları değerlendiriyoruz. Bu nedenle odak noktam; oyunculuk. Zaten mesleğim gereği dikkat kesildiğim nokta hep oyunculuk oluyor. Değerlendirme yaparken; bir seyirci samimiyetiyle oyunları izliyorum ve içimde bir yere dokunup dokunmadığına bakıyorum.
 

 

DEMET AKBAĞ'LI DİZİ SETİNDE AYI ŞOKU! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin