05 Şubat 2014 - 13:24
Magazin

Disney Channel'a lezbiyen çift tepkisi!

Disney Channel kanalında yayınlanan 'Good Luck Charlie' dizisi, lezbiyen çift karekteri sebebiyle büyük tepki aldı.

Çocuklar için yayın yapan Disney Channel, yayınladığı 'Good Luck Charlie' dizisi sebebiyle büyük tepki topluyor.


Kanal tarihinde ilk defa 'Good Luck Charlie' dizisinda lezbiyen bir çifte yer verdi.

Sit-com dizisi olan Good Luck Charlie dizisi, Duncan ailesinin yeni doğan dördüncü çocuklarından sonra hayatlarındaki değişiklikleri anlatıyor.

 

BÜYÜK TEPKİ, BELLİ KESİMLERDEN DESTEK!

Türkiye'de de yayın yapan dizi geçtiğimiz bölümde lezbiyenlere yer vermesiyle One Million Moms adlı topluluk gibi topluluklar ve konservatif ailelerin büyük tepkisine sebep olurken, bu duruma belli kesimler ise destek oldu.

Gelen tepkiler sonrasında açıklama yapan Disney Channel, dizide lezbiyen çifte yer verilmesi fikrinin bir uzmana danışılarak yapıldığını söyledi.

Ayrıca kanala Ellen DeGeneres, Evan Rachel Wood ve bir zamanların Disney yıldızı Miley Cyrus'tan destek geldi.

Bakalım dizinin Türkiye'de yayınlanan bölümlerinde sansür uygulanacak mı?

 

''DISNEY CHANNEL'DA İLK LEZBİYEN ÇİFT''

Çağnur Öztürk'ün yazısı şöyle:

 

''Çocuklar için yayın yapan bir kanal Disney Channel, hepimizin bildiği üzere... Good Luck Charlie- İyi Şanslar Charlie de bu kanalda yayınlanan sit-comlarından bir tanesi.

Dizi, Duncan ailesinin yeni doğan dördüncü çocuklarından sonra hayatlarındaki değişiklikleri anlatıyor.[reklam]

Disney Channel Türkiye’de de yayınlanmakta ve büyük ilgiyle takip edilmekte. Dizinin son bölümü 16 Şubat’ta yayınlanacak.

Dizi, şu ara çok fazla tepki alıyor. Nedeni ise Disney Channel’ın tarihinde ilk defa bir dizisinde lezbiyen çift karaktere yer vermesi.

Bu durum kimi izleyici tarafından olumlu karşılanırken, One Million Moms adlı topluluk gibi topluluklar ve konservatif aileler kanala ciddi şekilde tepki gösterenler arasında.

Ellen DeGeneres, Evan Rachel Wood ve bir zamanların Disney yıldızı Miley Cyrus da Disney Channel’i destekleyen açıklamalar yazdılar.

Disney Channel cephesinden ise şöyle bir açıklama yapmış:  “This particular storyline was developed under the consultancy of child development experts and community advisors…Like all Disney Channel programming, it was developed to be relevant to kids and families around the world and to reflect themes of diversity and inclusiveness.”

Yani özetle Disney Channel, lezbiyen çift karaktere yer verilmesi fikrinin birçok uzmanla geliştirilerek uygulandığını anlatıyor, diğer programlarında olduğu gibi.

Disney Channel Türkiye, bu sahneyi yayınladı mı bilmiyorum ama büyük ihtimal sansürlemiş ya da sansürleyecektir elbette kanımca.''

 

 

'RAISED BY WOLVES' DİZİYE DÖNÜŞÜYOR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin