Disney+'ın "Atatürk dizisinde flaş gelişme! RTÜK inceleme başlattı! TBMM'den açıklama geldi!

Geçen yıl 14 Haziran’da Türkiye pazarına giren Disney Plus cephesinde şok bir karar alınarak projelerle ilgili flaş bir yola gidilmişti. Aras Bulut İynemli'nin Atatürk'ü canlandırdığı diziyle ilgili de flaş bir karar alındı. Peki Disney+ yerli projeleri rafa mı kaldırıyor? Disney+'ın yeni projelere uygulayacağı politika ne olacak? Disney+ yerli yapımları iptal mi ediyor? Atatürk dizisi iptal mi olacak? Atatürk dizisinin konusu ne? Atatürk dizisi nerede yayınlanacak? Atatürk dizisi ne zaman yayınlanacak? Atatürk dizisinde kimler rol alıyor? Aras Bulut İynemli kimdir?

Volkan Usta
03 Ağustos 2023 - 10:54
Kültür Sanat

Türkiye'ye giriş yaptığından itibaren yerli yapımlarla binlerce kişiye ulaşan Disney+ cephesi flaş bir karar alarak yerli yapımları iptal etmeye başlamıştı. Peki Atatürk dizisi nerede yayınlanacak? İşte detaylar!

23-07/15/disney-plus-ataturk-dizisi-tanitim-fragmani-1666978646.jpg

Disney+, Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Türk halkına armağan ettiği  6 bölümlük Atatürk dizisini 29 Ekim’de platformda seyirciyle buluşturacağını duyurmuştu. Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı, diziyle ilgili heyecanlı bekleyiş sürerken Disney Plus yerli içerik alımını ve yayınını 2024 sonuna kadar durdurma kararı almıştı. Platform sadece Atatürk dizisini yayınlayacağını duyurmuştu.

23-07/15/disney-plus-turkiye-hangi-yapimlar.jpg

Ancak son dönemde Amerika’daki Ermeni diasporası ulu önderimiz Atatürk’ü öven dizinin yayınını durdurmak için çirkin bir kara propaganda başlattı. Bütün bu gelişmelerden sonra Disney+’ta yayınlanması planlanan dizi 85 milyonun izlemesi için mülkiyet haklarının sahibi olan platformun kardeş şirketi FOX’a alındı.

23-08/01/maxresdefault-1690882476.jpg

Atatürk dizisi 29 Ekim’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla FOX’ta yani açık kanalda ücretsiz yayınlanacak. Filmin daha sonra yapımcısı Saner Ayar tarafından hazırlanacak özel montajlı yenilenmiş hali iki bölüm halinde sinemalarda seyirciyle buluşacak. Ayrıca dizinin metaverse evreninin sergilenmesi planlanıyor.

23-08/02/screenshot-2_202.png

RTÜK'TEN İNCELEME!

RTÜK, Disney+‘ın “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle inceleme başlattı.

"Atatürk" dizisi için TBMM'den Disney Plus açıklaması!

Disney Plus’ın tüm dünya ile aynı zamanda 29 Ekim tarihinde yayınlanası planlanan “Atatürk” dizisi hakkında TBMM'den açıklama geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM'den ilk gelen açıklama şu şekilde: "Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar Türk milletine yapılmış bir hakarettir. Tüm dünyaya örnek olmuş tarihi şahsiyet hakkında bu tavır asla kabul edilemez.  Bu tavır 85 milyona yapılmış bir tavırdır. Biz meclis açıldığında Disney Plus Türkiye yetkililerini çağırıp iptal gerekçelerini komisyonumuza açıklamalarını isteyeceğiz. Bilgi Teknolojileri Kurumunu göreve çağırıyoruz. Disney Plus'ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz.

Disney Plus hukuku arkadan dolanmak suretiyle kendilerine başka çözüm yolları buluyorlar. Ticari faaliyetlerinin engellenmesi ya da yasaklanması en doğru kararlardan biridir. Ama topyekün, lisansın iptali dahil her konunun konuşulmasına ve en sert yaptırımların uygulanmasını talep edeceğiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu olarak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin