Dizilerden insan karakterini gösteren 9 küçük hareket

Bir kişinin önemsiz gibi görünen tavır ve hareketleri, o kişi hakkında bir çok sır saklıyor olabilir. İşte bildik dizilerden o tavırlar.

Berfu Özlen
02 Ocak 2017 - 16:15
Kültür Sanat

Önemsiz sandığımız küçük hareketlerin bir kişinin karakterini yansıttığını farketmiş miydiniz?

Peki bu hareketlere örnekler neler?

1) Gülümseme ve genel olarak duygularını ifade etme şekilleri

17-01/02/1-sheldon-cooper-fan-art-sheldon-cooper.gif

Bir insan samimi bir şekilde güldüğünde dudaklarının ve gözlerinin kenarlarında çizgiler oluşur. Zorla yapılan gülümsemelerde bu çizgiler sadece dudak kenarlarında olur. Kişi duyguları nedeniyle coşkulu hissettiğinde gözleri yaşlanır ve daha fazla yutkunur. Bu özelliklerden biri bile eksik olduğunda anlamalısınız ki hissettiklerini söyledikleri duygular pek samimi olmayabiliyor. 

2) İnsanları nasıl selamladıkları

17-01/02/2-handshake.jpg

Sıkı, güçlü bir el sıkışma, o kişinin duygularını net bir şekilde ifade eden baskın karakterli biri olduğunu gösterir. Eğer tanışma anında bir insan kolunu sırtınıza koyarsa ya sizden iyi bir elektrik almıştır ya da bir oyun peşindedir. El sıkışma anında iki elini de kullananların genellikle söyleyecek bir şeyleri vardır.

3) Telefonu ne sıklıkla kontrol ettikleri

17-01/02/3-supernatural-harlem-shake.gif

Bir kişi ne kadar çok sosyal medya hesaplarını, e-postalarını ya da genel olarak telefonlarını kontrol ediyorsa o kadar depresif ve dış uyarıcılara aç demektir. 

4) Nasıl selfie çektileri

17-01/02/4-how-they-take-a-selfie.jpg

Genel bir kural olarak insanlar normalde kamerayı geniş kullanarak, çevrelerindekileri de gösterecek şekilde selfie çekerler. Aşırı ciddi veya sorumluluk sahibi insanlar, nerede olduklarını belli etmeyecek şekilde selfie çekmeyi tercih ederler. Öte yandan dudaklarını büzerek poz veren insanlar, genellikle gergin ve özgüveni düşük insanlardır.

5) Yemek sırasında nasıl davrandıkları

17-01/02/5-how-they-behave-at-the-dinner-table.jpg

Tabaklarındaki yemekleri küçük parçalar halinde kesen insanlar genellikle uzun süreli ilişkilere açıktırlar ve hayatlarını planlı yaşarlar. Öte yandan tabaklarındaki farklı yemekleri karıştırarak yiyen insanların çok güçlü karakterleri vardır. Bu kişiler aynı zamanda birçok sorumluluk alırlar. Tabaklarındaki yemekleri bitiren insanlar çoğunlukla birden fazla görevi çok iyi yapabilen insanlardır. Bu kişiler ofiste de çok sevilirler, çünkü işini ne olursa olsun bitiren, her zaman vaktinde yerinde olan ve ileriyi düşünen kişilerdir. Yemeklerini yavaş yiyenler ise anı yaşayan ve yaşadığı hayattan zevk alan insanlardır. 

6) Ne tarz konularda muhabbet ettikleri

17-01/02/6-what-they-chat-about.jpg

Eğer kişi, bir olay anlatırken durmaksızın "ben" diyorsa o hikayenin doğru olma olasılığı fazladır. Ama aynı şekilde "ben" kelimesinin sık kullanımı o kişinin ben merkezci olduğunun da göstergesi olabilir. Diğer yandan "biz" kelimesinin sık kullanımı da o kişinin sosyal çevresine çok bağlı bir insan olduğunun kanıtıdır. İlginç bir şekilde insanlar yaşlandıkça geçmiş zaman kiplerini daha az kullanmakta ve gelecek zaman kipi ile daha çok cümle kurmaktadır.

7) Patlamış mısırı nasıl yedikleri

17-01/02/7-how-they-eat-popcorn.jpg

Araştırmalar içine kapanık insanların patlamış mısırı tek tek yediklerini gösteriyor. Dışa dönük insanlar ise mısırı avuç avuç yemeyi tercih ediyor. Bir oturuşta koca bir mısırı yiyebilenler genellikle daha az ben merkezci ve başkalarının duyguları ile daha ilgili olabiliyorlar.

8) Ne tür kahve tercih ettikleri

17-01/02/8-what-kind-of-coffee-they-prefer.jpg

Espresso genellikle lider karakterliler tarafından tercih ediliyor. Başkalarının emirleri altında çalışanlar ise genellikle double espresso içiyor. Latte kahve tercih edenler ise çoğunlukla hayatlarında ciddi kararlar alamayan insanlar olabiliyor. Sosyal ve yaratıcı insanlar cappuccino içerken maceracı insanlar frappucino içiyor. Americano tercih edenler genellikle normal insanlar olsa da süt veya şeker katanlar farklı deneyimler peşinde olabiliyor.

9) Birşey içerken baktıkları yön

17-01/02/9-which-direction-they-look-in-when-they-drink.jpg

Birşey içerken fincanın dibine bakan insanlar genellikle düşünceli ve odaklanmış olurlar. Fincanın üzerinden dışarı bakan insanlar çoğunlukla aldırışsız ama bir o kadar da çevresi ile ilgili insanlardır. Kişi bir şey içerken gözlerini kapatıyorsa huzursuzdur ve rahatlamaya çalışıyordur.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin