Doctor Who hakkındaki gerçekler (2)

Doctor Who hakkındaki bilgilerimizi tazelemeye devam edelim...

resim yok
11 Kasım 2013 - 14:40
Magazin

 Doctor Who hakkındaki bilgilerimizi tazelemeye devam ediyoruz.

Britanya'nın Dünya'ya armağanı Doctor Who'nun tüm dünyada 50. yıl kutlamaları gerçekleşirken, CNBC-e ekibinin bu özel dizinin 50. yılı şerefine derlediği Doctor Who hakkındaki gerçekler serisine devam ediyoruz.

 

50. yıl özel bölümü 23 Kasım'da izleyicilerle buluşacak.

 

İŞTE O BİLGİLER

* 1996 yılında TARDIS'in şeklini aldığı polis kulübesi tasarımının lisansı için BBC başvuruda bulundu. Metropolitan Polis Teşkilatı'nın bu konudaki itirazı geri çevrildi. Çünkü tasarımın lisansını almamışlardı.

 

* Orijinal Doctor Who 1963'ten 1989'a kadar yayınlandı. Yayın hayatına bir süre ara veren Doctor Who, 26 Mart 2005'te 'Rose' adlı bölümle geri döndü.

 

* 2005 senesinde yenilenen Doctor Who'da yoldaşlık görevinin pop yıldızı Billie Piper'a verilmesi hayranların tepkisine yol açtı.

 

* Doctor Who'nun yaratıcısı Sydney Newman'ın asistanı olan Verity Lambert hiçbir tecrübesi olmadığı halde dizinin yapımcılığı görevine getirilerek, BBC'nin en genç ve ilk kadın yapımcısı oldu.

 

* Billie Piper'ın Rose'u o kadar sevildi ki BBC bu karakterin alternatifbir evrendeki hayatını anlatan bir dizi için kolları sıvadı. Bu girişim Doctor Who'nun olay örgüsünü etkileyeceği gerekçesiyle Russell T. Davies tarafından engellendi.[reklam]

* 2005 yılının Mart ayında David Tennant Casanova'daki rolüyle Radio Times'ın kapağına çıktı. Bundan tam bir ay sonra 10. Doktor olacağı açıklandı.

 

* Tennant, Doktor'luk görevini üstlenmeden önce de çeşitli Doctor Who dramalarında seslendirme yapmış, hatta 2005 tarihi Doctor Who belgeselinin anlatıcılığını üstlenmişti.

 

* David Tennant oyunculuğa 5. Doktor, Peter Davison'dan ilham alarak başladığını açıkladı.

 

* 2006 senesinde Doctor Who ilk BAFTA'sını (ünlü ödül organizasyonu) kazandı.

 

* Doktor'un yoldaşı Donna Noble, TARDIS'in dışından önce içini gören ilk kişi olarak adını Doctor Who tarihine yazdırdı.

 

DOCTOR WHO 50. YIL ÖZEL BÖLÜMÜ

 

DOCTOR WHO HAKKINDAKİ GERÇEKLER (1) TIKLA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin