Doctor Who hakkındaki gerçekler (4)

Doctor Who hakkındaki bilgilerimizi tazelemeye devam ediyoruz.

resim yok
14 Kasım 2013 - 16:22
Magazin

Doctor Who hakkındaki bilgilerimizi tazelemeye devam ediyoruz.

Britanya'nın Dünya'ya armağanı Doctor Who'nun tüm dünyada 50. yıl kutlamaları gerçekleşirken, CNBC-e ekibinin bu özel dizinin 50. yılı şerefine derlediği Doctor Who hakkındaki gerçekler serisine devam ediyoruz.

50. yıl özel bölümü 23 Kasım'da izleyicilerle buluşacak.

 

İŞTE O BİLGİLER

* Peter Capaldi, 1995 yılında yazıp yönettiği kısa filmi Franz Kafka's It's A Wonderful Life'la Oscar kazanmış bir Doktor olarak karşımıza çıkacak.

 

* Doctor Who'nun yapımcıları kasetlerin çalınıp yayınlanmasından o kadar korkuyordu ki çekimleri Doctor Who'nun bir anagramı olan Torchwood adıyla kaydediyorlardı.

 

Bu isim sonrasında Doctor Who'nun spin-off dizisine verilen isim oldu.

 

* 80'lerde dizinin yaratıcılarından Sydney Newman izlenme rekorları kıracağını düşünerek Doktor'u bir kadının canlandırmasını önermiş, ama bu önerisi reddedilmiş.

 

* Geçtiğimiz sezon Neil Gaiman gibi kült yazarları konuk eden Doctor Who'nun 70'lerde Hitchhiker's Guide to the Galaxy'nin yazarı Douglas Adams'ı yazar kadrosunda barındırdığını biliyor muydunuz?[reklam]

* Tüm Doktorlar arasında David Tennant yoldaşlarıyla en arkadaş canlısı Doktor ünvanını hak ediyor.

 

* Orijinal senaryoda ölmesi gereken ama çok beğenildiği için öldürülemeyen Sarah Jane Smith'in diziyle vedalaşıp, yeniden konuk olduğu bölümler arasında tam 23 yıl var.

 

* Yazarlar odasının incilerinden biri de The Master karakterinin Doktor'un kardeşi olması fikriydi.

 

Russell T. Davies bu fikri Martha Jones'un Doktor'a The Master'la kardeş olup olmadıklarını sorması ve Doktor'un ''Çok fazla TV izliyor olmalısın'' cevabını yapıştırması diyaloğuyla ekrana yansıttı.

 

 

DOCTOR WHO HAKKINDAKİ GERÇEKLER (3) TIKLA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin