Doctor Who ilk kadın Doktor'unu buldu: Jodie Whittaker

BBC One ve BBC America ekranlarında izleyicileriyle buluşan İngiliz kült bilim-kurgu dizisi Doctor Who'nun 13. Doktor'u belli oldu: Jodie Whittaker

Volkan Küçükel
17 Temmuz 2017 - 13:30
Gündem

BBC One ve BBC America ekranlarında izleyicileriyle buluşan İngiliz kült bilim-kurgu dizisi Doctor Who'nun 13. Doktor'u belli oldu!

13. DOKTOR SONUNDA DUYURULDU!

Roger Federer'in kazandığı Wimbledon Tenis Turnuvası erkekler finali yayınının ardından yapılan duyuruyla son dönemde ITV'nin Broadchurch dizisinde karşımıza çıkan aktris Jodie Whittaker yeni Doktor oldu. Whittaker böylelikle Doctor Who tarihinin ilk kadın Doktor'u oldu.

12. Doktor Peter Capaldi'den görevi devralacak olan Whittaker konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Gezegendeki bütün Whovian'larla birlikte bu efsane yolculuğa başlayacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım" derken Doktor'un umudu temsil ettiğini ve bu role girecek olmanın kendisi için bir gurur olduğunu belirtti. Doctor Who hayranlarına cinsiyetinden dolayı endişe duymamalarını söyleyen Whittaker "Doctor Who hayranları şimdiye kadar birçok önemli değişimden geçti, şimdiki yeni ve farklı bir değişim ancak korkutucu bir değişim değil" şeklinde konuştu.

17-07/17/doctor-who.jpg

Önümüzdeki sezon Steven Moffat'ın yürütücü yapımcılık görevini devralacak olan Chris Chibnall (Broadchurch) ise "Aylarca süren tartışmalar, konuşmalar, anketler, seçmeler ve sırların ardından Jodie Whittaker'ı 13. Doktor olarak ağırlamaktan heyecan duyuyoruz. 13. Doktor'un kadın olmasını istediğimi hep biliyordum ve bir numaralı tercihimizi sağladığımız için çok heyecanlıyız. Jodie oldukça gözde, neşeli, ilham verici ve zeki bir oyuncu. Role yeni bir zeka kıvraklığı, güç ve heyecan getirecek. 13. Doktor yolda!" şeklinde konuştu.

JODIE WHITTAKER KİMDİR?

Bir süredir ismi Doktor adayı olarak geçen Whittaker, Broadchurch'ün üç sezonu boyunca Beth Latimer karakterine hayat vermişti. Black Mirror, Cranford, The Accused ve Tess Of The D'Urbervilles ise oyuncunun televizyon için yaptığı diğer işler arasında yer alıyor.

17-07/17/jodie-doctor-who.jpg

Yakın zamanda Paddy Considine'ın yazar ve yönetmenliğini üstlendiği Journeyman isimli filmin çekimlerini tamamlayan aktris Venus, Attack The Block ve St.Trinian's gibi çeşitli filmlerin de kadrosunda rol aldı.

WHITTAKER'I DOKTOR OLARAK NE ZAMAN GÖRECEĞİZ?

Jodie Whittaker'i Doktor rolüyle ilk olarak 2017 Noel özel bölümünde izleyeceğiz.

"Doctor Who" - 13. Doktor ile tanışın:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin