Doctor Who yoldaşlarından Deborah Watling hayatını kaybetti!

1960'lı yıllarda Doctor Who'da Doktor'un yol arkadaşı Victoria Waterford karakterine hayat vermiş olan İngiliz aktris Deborah Watling hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
21 Temmuz 2017 - 23:55
Gündem

1960'lı yıllarda Doctor Who'da Doktor'un yol arkadaşı Victoria Waterford karakterine hayat vermiş olan İngiliz aktris Deborah Watling hayatını kaybetti.

Altı hafta önce kendisine akciğer kanseri teşhisi konulan oyuncu kısa bir yaşam mücadelesinin ardından 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.

DEBORAH WATLİNG KİMDİR? KARİYERİ

1967-68 seneleri arasında 40 bölüm boyunca Doctor Who efsanesinin ikinci Doktor'u olan Patrick Troughton ile birlikte rol alan aktris, dizinin klasik serisinin beşinci sezonunun önemli öyküleri The Tomb of the Cyberman ve The Ice Warriors'ta boy gösterdi.

17-07/22/victoria.jpg

Watling'in babası olan aktör Jack Watling de kızı ile birlikte iki Doctor Who bölümünde yer almıştı.

1948 senesinde Essex'te hayata gözlerini açan Watling televizyon sektörü ile ilk kez çocuk yaşta William Tell (1959) dizisinde konuk oyuncu rolüyle görünerek tanıştı. Doctor Who'ya katılmadan önce ITV'nin The Invisible Man, A Life of Bliss ve The Wednesday Play gibi dizilerde oyunculuk deneyimi yaşadı.

17-07/22/doctor-who.jpg

Doctor Who'nun ardından ise The Newcomers (Julie Robertson), Rising Damp (Lorna) ve II. Dünya Savaşı temalı drama Danger UXB (Norma) dizilerinde yer aldı.

17-07/22/deborah-watling-doctor-who.jpg

2013 senesinin Kasım ayı içinde 50. yıla özel The Five(ish) Doctors Reboot yapımında yer alan ve 1940'lı yılların film yıldızı Jack Watling ve aktris Patricia Hicks'in kızı olan oyuncu, Thorpe-le-Soken, Essex kentinde hayat gözlerini yumdu.

"Doctor Who - The Tomb of the Cybermen":

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin