Dünyada 400 milyon kişi Türk dizilerini izliyor!

Son yıllarda Türkiye yapımı dizilerin yurtdışında büyük ilgi görmesi, Türkiye'deki dizi sektörünü de oyuncuları da oldukça teşvik ediyor.

Merve Mutlu
24 Aralık 2018 - 12:35
Magazin

Son yıllarda Türkiye yapımı dizilerin yurtdışında büyük ilgi görmesi, Türkiye'deki dizi sektörünü de oyuncuları da oldukça teşvik ediyor. Özellikle Türkiye'li oyuncularımızın ünlerinin yurt dışına ulaşmasıyla sektörel bir genişleme de kendini gösteriyor. 

Özellikle belli yerli yapımların yurt dışında fenomen haline bile gelmiş olması, Türkiye'nin dizi sektörü açısından büyük bir başarı olarak görülürken, yerli dizilerimiz başta Arap ülkeleri olmak üzere Peru'dan Hindistan'a kadar birçok ülkede beğeniyle izleniyor. 

18-12/24/turk-dizileri.png

Gümüş, Asi, Muhteşem Yüzyıl, Aşk-ı Memnu, Suskunlar gibi başarılı dizilerimiz başta Arap ülkeleri olmak üzere birçok ülkede keyifle izlenmeye devam ederken, yeni dizilerimiz de oldukça göz dolduruyor. 

Dünyaca ünlü Netflix platformundan birçok ülkenin televizyon kanalına kadar Türk dizileri ciddi bir yayılma gösterdi. Şu anda da dünya çapında 400 milyon kişinin Türk dizilerini izlediği belirtiliyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, dizi sektörü ile ilgili bir yazı yayınladı. Yayınladığı yazıyla, Ay Yapım ve Med Yapım’ın bu pastadan pay almak için oluşturduğu şirketin genel müdürü Ateş İnce, dünyada 400 milyon kişinin dizilerimizi izlediğini açıkladı.

Koloğlu, yayınladığı yazısında Arjantin Viacon Telefe Global İçriklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dairo Turovelzky’nin sözlerine de yer verdi:

“Tük dizilerini temel alan bir strateji belirledik. Şu an Telefe’de 15 Türk yapımı yayınlanıyor ve yayınlandıkları zamanın en çok izlenen projeleri.” dedi.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin